Γενικά

Καιρός: Φεύγει ο Οκτώβρης, έρχεται ο χειμώνας; Τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα

Καιρός: Λίγες μέρες απομένουν για να αποτελέσει παρελθόν και ο δεύτερος μήνας του φθινοπώρου. Πότε θα ψυχράνει αρκετά ο καιρός;

Σύμφωνα και με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα και όπως θα δείτε κι εσείς στον ακόλουθο χάρτη κίνησης αερίων μαζών, κάτι ακραία ψυχρό ή και αρκετά κρύο δεν διαφαίνεται μέχρι και τις 8 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει πως οι θερμοκρασίες θα είναι κοντά ή και λίγο πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Δείτε την κίνηση των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη, όπου είναι σαφές πως μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου δεν αναμένεται κάποια σοβαρή ψυχρή εισβολή στη χώρα μας.

Η κακοκαιρία της 28ης Οκτωβρίου

Ως προς τα δεδομένα για την επερχόμενη κακοκαιρία της 28ης Οκτωβρίου, διατηρείται η διαφορετική πρόγνωση μεταξύ του GFS και του ECMWF, όχι για το αν θα έχουμε κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά για την πορεία των φαινομένων και το βαθμό έντασής τους.

Εντελώς διαφορετική, ωστόσο, ως προς την ένταση των φαινομένων της επερχόμενης κακοκαιρίας που θα μας απασχολήσει την 28η Οκτωβρίου, είναι η εικόνα του προγνωστικού καιρικού μοντέλου ECMWF.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα