Υλικά Συνταγής
πακέτο φύλλο κανταΐφι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 λίτρο φρέσκο γάλα Κοζάνης “Το Μαρκάτι” σε θερμοκρασία δωματίου
6 αβγά
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
Για τη γέμιση τυριών
300 γρ. φέτα τριμμένη
300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
300 γρ. κασέρι τριμμένο
300 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
2 αβγά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο, μακρόστενο πυράντοχο σκεύος.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Τρίβουμε όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μεγάλο μπώλ.
- Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τις χλιαρές πλέον πιπεριές και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.
- Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη.
- Ανοίγουμε και αφρατεύουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα.
- Στρώνουμε το μισό κανταΐφι στο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση.
- Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, ώστε να αφρατέψει.
- Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια.
- Χτυπάμε σε μπώλ τα 6 αυγά με το γάλα, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο.
- Περιχύνουμε το κανταΐφι.
- Αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι. Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά και να φουσκώσει.