LifestyleTips

Κάντε το μπάνιο σας να μυρίζει καθαριότητα με αυτά τα 10 χρήσιμα tips

Η καθαριότητα λένε πως είναι η μισή αρχοντιά και όταν αφορά το μπάνιο του σπιτιού μας, τότε μάλλον είναι το ήμισυ του παντός.

Γιατί όλοι ξέρουμε πως όταν αναλαμβάνουμε δράση μέσα στο σπίτι, το μπάνιο είναι ένας από τους πιο δύσκολους χώρους για να καθαριστεί και να αστράψει με 100% επιτυχία.

Πάντα κάτι θα ξεφύγει στο τέλος, αλλά εάν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, τότε το μπάνιο σας θα μυρίζει σαν ολάνθιστος κήπος 24 ώρες τη μέρα!

1. Να καθαρίζετε όσο πιο συχνά μπορείτε

Επιστρέφοντας από τη δουλειά, το μόνο που δεν μπορείτε σίγουρα να κάνετε, είναι να πάρετε στα χέρια σας καθαριστικά για να εξολοθρεύσετε τα μικρόβια από το μπάνιο. Ένας από τους καλύτερους τρόπους όμως, για να μυρίζει συνέχεια ωραία, είναι ο τακτικός καθαρισμός του. Βεβαιωθείτε επίσης ότι πλένετε συχνά τις πετσέτες και το χαλάκι του μπάνιου!

2. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό αρωματικό χώρου

Επιλέξτε την αγαπημένη σας μυρωδιά και ψάξτε τη σε diffuser. Τοποθετήστε το στο μπάνιο σας, το καλύτερο σημείο είναι πίσω από τον νιπτήρα ή πίσω από τη λεκάνη. Δημιουργεί μια υπέροχη αίσθηση όταν κάνετε ντους αλλά να τα έχετε σε απόσταση από τυχόν κατοικίδια γιατί μερικά έλαια μπορεί να είναι τοξικά για την υγεία τους.

3. Δοκιμάστε αρωματικά φακελάκια

Εάν το αρωματικό χώρου δεν σας ικανοποιεί σαν ιδέα κυρίως εάν έχετε κατοικίδιο, τότε μπορείτε να αξιοποιήσετε μερικά αρωματικά φακελάκια που είναι πιο μικρά και μπορείτε να τα τοποθετήσετε εύκολα σε διάφορα σημεία του μπάνιου σας. Τα περισσότερα από αυτά διαρκούν σε μυρωδιά τουλάχιστον εννιά μήνες οπότε είναι πολύ πρακτικά και υπόσχονται να μεταμορφώσουν το μπάνιο σας σε κήπο!

4. Απομακρύνετε τυχόν υγρές πετσέτες

Μία από τις μεγαλύτερες παγίδες μέσα στο μπάνιο σας, είναι οι νωπές άπλυτες πετσέτες. Μπορεί να καθαρίζετε με τις ώρες το μπάνιο σας και σε κάποιο σημείο να βρίσκεται κρεμασμένη μια υγρή πετσέτα, η οποία καταστρέφει αυτομάτως όλη την προηγούμενη δουλειά που έχετε κάνει. Καλό είναι να πλένετε τις χρησιμοποιημένες μία φορά την εβδομάδα για να αποφύγετε τις δυσάρεστες οσμές και να διατηρήσετε την καθαριότητά του.

5. Χρησιμοποιήστε τα αγαπημένα σας αρωματικά σαπούνια

Δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο από το να μπαίνετε στο μπάνιο σας, και να μυρίζει τα πιο αγαπημένα σας αρώματα. Γι’ αυτό προμηθευτείτε αρωματικά σαπούνια της αρεσκείας σας και βάλτε τα στον χώρο. Υποσχόμαστε ότι το μπάνιο σας σε λίγες ώρες θα μυρίζει τριαντάφυλλα, λίλιουμ και όποιο άλλο λουλούδι σας αρέσει!

6. Αερίζετε το συχνά 

Μην ξεχνάτε να ανοίγετε συχνά τα παράθυρα του μπάνιου σας. Μετά το ντους, είναι υποχρεωτικό αλλά καλό είναι να αερίζετε γενικά τον χώρο για τουλάχιστον 10-15 λεπτά τη φορά. Είναι το τέλειο αντίδοτο εάν θέλετε να μυρίζει όμορφα!

7. Χρησιμοποιήστε βότανα

Λίγη πρασινάδα πέρα από το ότι θα χαρίσει έξτρα δόσεις καθαριότητας, θα ανανεώσει σημαντικά την εικόνα του μπάνιου σας. Αγοράστε λοιπόν, βότανα όπως λεβάντα ή μέντα ή χρησιμοποιήστε αποξηραμένα φυτά και βάλτε τα σε βάζα.

8. Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό ή μαλακτικό στη λεκάνη της τουαλέτας σας

Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του μπάνιου σας που έχει για οπαδούς τις πιο δυνατές και δυσάρεστες οσμές, είναι η λεκάνη της τουαλέτας. Γι’ αυτό ένα έξυπνο κόλπο όταν την καθαρίζετε, είναι να ρίχνετε λίγο μαλακτικό ή απορρυπαντικό ρούχων. Κάθε φορά που πατάτε το καζανάκι, θα αναδύονται αρώματα και φρεσκάδα.

9. Καθαρίστε καλά όλες τις γωνίες

Το πιο σίγουρο είναι ότι θα σας ξεφύγει κάποια αλλά πρέπει να δίνετε πολλή έμφαση στον καθαρισμό των γωνιών του μπάνιου σας γιατί εκεί πολλές φορές βρίσκει πρόσφορο έδαφος και συσσωρεύεται η υγρασία και η μούχλα. Κάντε όλες τις γωνίες λοιπόν, αστραφτερές, ανακατεύοντας το καθαριστικό του μπάνιου σας με λίγο ξίδι για παραπάνω λάμψη!

10. Μην ξεχνάτε να πετάτε τα σκουπίδια από τον κάδο

Μπορεί να μη σας φαίνεται πολύ σημαντικό γιατί πιστεύετε ότι το κάνετε συχνά αλλά τα σκουπίδια του μπάνιου σας πρέπει να πετιούνται πολύ συχνά, ειδικά το καλοκαίρι. Τουλάχιστον, δύο φορές την ημέρα, να αδειάζετε τον κάδο σας και να αντικαθιστάτε την προηγούμενη σακούλα με μία αρωματική!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα