HighlightsLifestyleΠαιδί

Καστοριά: Πέντε μαθητές οικειοθελώς εκτός σχολείων – Αρνούνται τη μάσκα οι γονείς τους

Την επιλογή τους να μην στείλουν στο δημοτικό σχολείο οι γονείς πέντε μαθητών στην Καστοριά, λόγω της εφαρμογής των μέτρων για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, αποκάλυψε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, Τάσος Ξανθόπουλος.

Όπως εξήγησε ο κ. Ξανθόπουλος: «Υπάρχουν πέντε παιδιά που έχει δηλωθεί από τους γονείς ότι δεν θα πάνε στο σχολείο. Και δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν δεκτά. Οι γονείς πήραν μία δύσκολη ή εύκολη απόφαση, δεν μπορώ να κρίνω. Σίγουρα είναι όμως μία απόφαση που έχει μεγάλο κόστος για τα παιδιά τους. Και δεν ξέρω μελλοντικά πόσο θα στοιχίσει αυτό στα παιδιά» και συνεχίζει: «Πάντως το να έχουμε έξω από μία εκπαιδευτική διαδικασία τα παιδιά μας, αυτό κοστίζει. Πρόκειται για ένα σχολείο στην Καστοριά και ένα σχολείο στην περιφέρεια, γιατί κάποια είναι και αδερφάκια. Μιλάμε για δύο τρεις οικογένειες. Με τους γονείς υπάρχει συνεχής επικοινωνία από τους διευθυντών των σχολείων, οι γονείς έχουν καταθέσει την επιχειρηματολογία τους, και πλέον είμαστε σε αδιέξοδο. Τα παιδιά βάση της εντολής του υπουργείου, παίρνουν απουσίες,  Και παρόλο που στο δημοτικό υπάρχει μεγάλη ευελιξία με τις απουσίες εάν ξεπεράσουν ένα συγκεκριμένο αριθμό Δυστυχώς θα χάσουν τη χρονιά τους. και δυστυχώς οι γονείς τους είναι ανένδοτοι. Τους καλώ να το σκεφθούν ξανά. τα παιδιά τους μένουν πίσω, έχουν επωμιστεί μια μεγάλη ευθύνη, αντιδρώντας σε ένα μέτρο, καλώς ή κακώς».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα