Γενικά

Κάτοικοι στο Βαρικό Φλώρινας απεγκλώβισαν μικρό αρκουδάκι (pics+video)

Κάτοικοι του Βαρικού Φλώρινας εντόπισαν μικρό αρκουδάκι, το οποίο είχε εγκλωβίσει το κεφάλι του μέσα σε μικρό πλαστικό βαρέλι.

Το τρομαγμένο αρκουδάκι στην αρχή αντιστέκεται στους κατοίκους που προσπαθούν να το ακινητοποιήσουν για να το απεγκλωβίσουν. Στην συνέχεια όμως καταλαβαίνει πως προσπαθούν να το βοηθήσουν και περιμένει να απελευθερωθεί.

Μετά την απελευθέρωσή του, ενώ αρχικά τρέχει φοβισμένο, γυρίζει να κοιτάξει τους σωτήρες του σαν να θέλει να τους ευχαριστήσει.

Σύμφωνα με τον Αρκτούρο, οι καφέ αρκούδες που υπάρχουν στην χώρα μας είναι το μοναδικό είδος αρκούδας που ζει στην ηπειρωτική Ευρώπη και, μετά την πολική, είναι το μεγαλύτερο είδος αρκούδας στον κόσμο.

Οι ενήλικες αρσενικές αρκούδες στην Ελλάδα ζυγίζουν συνήθως 150-200 κιλά κι έχουν μέσο μήκος περίπου 2 μέτρα και ύψος στον τράχηλο 1.10 μ.

Οι θηλυκές αρκούδες στη χώρα μας είναι πιο μικρές και ζυγίζουν συνήθως γύρω στα 100 κιλά.

Το φθινόπωρο, στην Ελλάδα, μπορεί να διανύσει περισσότερα από 180 χιλιόμετρα σε αναζήτηση τροφής.

Είναι ζώο παμφάγο. Το ποσοστό των φυτικών τροφών στη δίαιτα της στη χώρα μας ξεπερνάει το 85%!

Δεν επιτίθεται στον άνθρωπο εκτός αν αισθανθεί ότι κινδυνεύει η ίδια ή τα μικρά της.

Τα αρκουδάκια όταν γεννιούνται ζυγίζουν μόλις 200-300 γραμμάρια!




Κάτοικοι του Βαρικού εντόπισαν μικρό , το οποίο είχε εγκλωβίσει το κεφάλι του μέσα σε μικρό πλαστικό βαρέλι. https://buff.ly/2HvaTGF

Ενσωματωμένο βίντεο

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα