Γενικά

Κεραμέως: Όχι πριν από την 1η Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθάρισε ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν πριν από την 1η Σεπτεμβρίου για την επόμενη σχολική χρονιά.

 

Το υπουργείο ετοιμάζει διάφορα σενάρια, ανάλογα με το τι θα πουν οι ειδικοί, σημείωσε η κ. Κεραμέως. «Γίνεται μια προσπάθεια να ανοίξουν νωρίτερα από ότι συνήθως, αλλά είναι μια απόφαση που θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας και σχετικά με τη νέα σχολική χρονιά έκανε αναφορά ειδικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για πιο αποτελεσματική στελέχωση των σχολείων.

Αναφερόμενη στην επιστροφή των μαθητών των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, αυτή την εβδομάδα, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι η προσέλευση ήταν μεγάλη, περίπου στο 82%.

Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και τις αντιδράσεις για την εισαγωγή των αγγλικών στο νηπιαγωγείο, είπε: «Υπάρχει μια διεθνής τάση να προστίθεται μια δεύτερη γλώσσα στην προσχολική εκπαίδευση. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά αποκομίζουν πολλαπλά οφέλη».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα