ΓενικάΚοζάνη

Κινητοποίηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης στον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ με αφορμή τον θάνατο εργαζόμενου σε κατάστημα της αλυσίδας στον Πειραιά

Το Σάββατο 27 Φλεβάρη το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της αλυσίδας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ στη περιοχή του στρατοπέδου Μακεδονομάχων με αφορμή το θάνατο από κορονοϊό εργαζόμενου πριν λίγες μέρες σε κατάστημα της αλυσίδας στον Πειραιά.

Με τη κινητοποίηση αναδείχτηκαν οι ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για τη μετατροπή των σούπερ μάρκετ σε εστίες διασποράς που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και στον θάνατο εργαζόμενου.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική και στις συζητήσεις που ανοίχτηκαν αναγνώρισαν τον αγώνα που δίνει το σωματείο για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς αλλά και για μέτρα για όλους τους εργαζόμενους για προστασία του εισοδήματος τους.

Ταυτόχρονα αναγνώρισαν ότι χρειάζεται περισσότεροι εργαζόμενοι να οργανωθούν στα σωματεία για να παλέψουν για μέτρα προστασίας της υγείας αλλά και για τη προστασία των δικαιωμάτων τους.

Το σωματείο με την κινητοποίηση αυτή αλλά και με επόμενες παρεμβάσεις σε όλο το κλάδο καλεί τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ να οργανωθούν και να παλέψουν για:

  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα κάθε εβδομάδα, τεστ για όλους τους εργαζόμενους στις εμπορικές αλυσίδες
  • Τακτική γενική απολύμανση των καταστημάτων από εξειδικευμένο προσωπικό
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος και επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, είναι ήδη πολύ αργά

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα