Γενικά

Κλείνει το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Αμύνταιο

Η πρώτη λιγνιτική μονάδα που θα κλείσει θα είναι αυτή του Αμυνταίου, αποκάλυψε ο Κ. Χατζηδάκης – «Ανάσα για τη ΔΕΗ η μείωση των εργαζομένων»

Έως

 τον Δεκέμβριο θα γίνει γνωστό το χρονοδιάγραμμα για την εξυγίανση της ΔΕΗ, τόνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, με μείωση υπαλλήλων και κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων ξεκινώντας από τη μονάδα του Αμύνταιου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είναι σήμερα 17.000 και θα μειωθούν λόγω απολιγνιτοποίησης «και άλλων διαρθρωτικών αλλαγών, κι αυτό θα δώσει ανάσα στην εταιρεία».

«Η ΔΕΗ πρέπει να γίνει ανταγωνιστική, γιατί δεν πρέπει οι αρμόδιοι υπουργοί να ζητούν κάθε τόσο αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος από τον κόσμο επειδή έχει μεγάλο κόστος λειτουργίας. Γι’ αυτό είπαμε τέλος στις μονιμότητες των νεοπροσλαμβανόμενων», σχολίασε, αναφερόμενος στα μέτρα εξυγίανσης της επιχείρησης που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη.

«Όταν λέμε μεταρρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να πάρουν σάρκα και οστά… Δεν μπορεί η ΔΕΗ να ανταγωνιστεί τους απέναντι όταν πηγαίνει με τον αραμπά. Τα παιδιά του ΟΤΕ δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού σε σχέση με τα παιδιά που θέλουν να δουλέψουν τη ΔΕΗ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και διευκρίνισε: «Εμπνεόμαστε πολύ από το μοντέλο του ΟΤΕ σε διάφορα πράγματα».«Ο νεοπροσλαμβανόμενος θα αμείβεται με όρους αγοράς», ξεκαθάρισε και σημείωσε ότι «η επιχείρηση θα κάνει την προκήρυξη για τις προσλήψεις και ο ΑΣΕΠ θα κάνει έλεγχο νομιμότητας».

Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι η κατάργηση του εκπτωτικού τιμολογίου όπως ίσχυε μέχρι σήμερα για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της ΔΕΗ οι οποίοι είχαν έκπτωση 75% στο συνολικό τιμολόγιο. Επίσης, διατηρείται σε ποσοστό 5% η έκπτωση στους συνεπείς καταναλωτές.

«Η ΔΕΗ έχει βγάλει τη μύτη της έξω από το νερό, το λέει και ο ορκωτός ελεγκτής»,

 

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα