Γενικά

Κόκκινο Ποτάμι: Η θριαμβευτική πρεμιέρα, η αποθέωση από τους τηλεθεατές και η συγκίνηση των Ποντίων

“Το Κόκκινο Ποτάμι” έκανε πρεμιέρα χθες Κυριακή και οι κριτικές που απέσπασε από τους τηλεθεατές μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα ήταν διθυραμβικές.

Το Κόκκινο Ποτάμι του Μανούσου Μανουσάκη στο OPEN είναι μια ιστορία αγάπης που συγχρόνως αναδεικνύει την ιστορία του ποντιακού λαού. Οι αντιδράσεις στο Twitter ήταν αποθεωτικές, όπως και η συγκίνηση για την ποντιακή μνήμη.

Στη σειρά συμμετέχει ένα πολυπληθές καστ καταξιωμένων ηθοποιών, ενώ η τηλεοπτική παραγωγή είναι κινηματογραφικών προδιαγραφών. Τα γυρίσματα έγιναν σε περισσότερες από 15 πόλεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τα αποθεωτικά σχόλια στο Twitter για το Κόκκινο Ποτάμι

“Το Κόκκινο Ποτάμι” : Η ιστορία

Η ιστορία που διηγείται «Το Κόκκινο Ποτάμι» είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη. Ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895.

Ξεκινά όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 12χρονο γιο της, τον Μίλτο, µε την μόλις 7χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαϊδη. Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή. Σύμφωνα µε το μουσουλμανικό νόμο αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου. Οι επιθέσεις των φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις δύο οικογένειες, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Οι δυο νέοι θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Χωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Όλη αυτή η ιστορική συντέλεια μεταφέρεται με ορμή στο πεδίο της ανθρώπινης εσωτερικότητας μέσα από έναν σφοδρό έρωτα. Γίνεται ζωή, καθημερινότητα, όνειρο, ελπίδα. Ένας νέος κόσμος που θα γεννηθεί με επώδυνο τρόπο.

Κοσμοϊστορικά γεγονότα, που ξεπερνούν τα ανθρώπινα μεγέθη, έρχονται αντιμέτωπα με ζωές φαινομενικά ασήμαντες στη σκιά της ιστορικής συγκυρίας. Ωστόσο έχουν τη θεμελιώδη δύναμη να δώσουν υπόσταση στα μεγάλα και σημαντικά. Θα καταφέρει ο έρωτας να κερδίσει

Κόκκινο Ποτάμι : Οι συντελεστές

Ηθοποιοί: Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάκης Βαμβακίδης, Χαρά – Μάτα Γιαννάτου, Τατιάνα Παπαμόσχου, Δημήτρης Δρόσος, Σωτήρης Χατζάκης, Στέφανος Κυριακίδης, Πέτρος Ξεκούκης, Κώστας Ξυκομηνός, Αργύρης Πανταζάρας, Λάμπρος Κτεναβός, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιώργος Τσαμπουράκης, Θοδωρής Φρατζέσκος, Κέλλυ Γιακουμάκη καθώς και πολλοί ακόμα ταλαντούχοι ηθοποιοί.

Το “Κόκκινο Ποτάμι” θα προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 21:00.

Τηλεθέαση: Πρωτιά για το “Κόκκινο Ποτάμι”

Σε ότι αφορά τα νούμερα τηλεθέασης για το “Κόκκινο Ποτάμι” αυτά ήταν εξαιρετικά.  Αρκετά καλά νούμερα για το “The Voice”, καθόλου καλά για την πρεμιέρα του “The Final Four”.

Η σειρά κατάφερε να κατακτήσει την πρωτιά στην prime time ζώνη το βράδυ της Κυριακής και να αφήσει πίσω της το “The Voice” στον ΣΚΑΙ, που τα πήγε, ωστόσο, πολύ καλά και την πρεμιέρα του “The Final Four” στον ΑΝΤ1 που απογοήτευσε.

Συγκεκριμένα, το “Κόκκινο Ποτάμι” κατάφερε να σημειώσει 29,8% στο γενικό σύνολο, ενώ στο δυναμικό κοινό κατόρθωσε να αγγίξει το απίστευτο νούμερο του 31,6%.

Δείτε παρακάτω τα νούμερα τηλεθέασης:

ΓΕΝΙΚΟ

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ 29,8%

THE VOICE OF GREECE 25%

THE FINAL FOUR 11,6%

ΔΥΝΑΜΙΚΟ

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ 31,6%

THE VOICE 24,4%

THE FINAL FOUR 12,3%

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα