Γενικά

Κοροναϊός : Ανατροπή δεδομένων στις λαϊκές αγορές

Μεγάλες ανατροπές φέρνει ο κοροναϊός και στις λαϊκές αγορές στην Ελλάδα.

Το υπουργείο Ανάπτυξης, θέτει περιορισμούς και στη λειτουργία των λαϊκών αγορών στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση θα απαγορευθεί προσωρινά η διάθεση πλαστικών ειδών, ένδυσης, υπόδυσης και γενικά όλων των βιομηχανοποιημένων προϊόντων. Αντίθετα θα συνεχιστεί η διάθεση των νωπών προϊόντων, των τροφίμων και γενικότερα των ειδών καθημερινής ανάγκης, όπως τα χαρτικά.

Η πρωτοβουλία λαμβάνεται σε μία προσπάθεια να αραιώσουν οι πάγκοι απ’ τη λαϊκή και γενικότερα να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η αραίωση των πάγκων των πωλητών από τις λαϊκές αγορές, ενώ σε αυτό θα παίξει ρόλο και το προσωπικό των εταιρειών security που εργάζεται σε αυτές, σύμφωνα και με τις πρόσφατες οδηγίες τις οποίες αποφάσισε και συνέστησε η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ).

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως η ΠΟΣΠΛΑ είχε αποφασίσει την ενίσχυση των μέτρων προστασίας στις λαϊκές ζητώντας απ’ τους επαγγελματίες να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα αντισηπτικά για την απολύμανση των πάγκων και των ζυγαριών, να χρησιμοποιούν γάντια καθώς και να διαθέτουν και τους καταναλωτές – πελάτες τους.

Όπως γνωστοποιεί σε έκτακτη ανακοίνωσή της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τις λαϊκές αγορές, ενώ όπως αποφασίστηκε ύστερα από συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την αρμόδια υπηρεσία Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας, θα επιτρέπεται μόνο η πώληση τροφίμων.

Τι θα πωλείται στις λαϊκές αγορές

Συγκεκριμένα, στις λαϊκές θα πωλούνται πρωτογενή διατροφικά προϊόντα γης, νωπά οπωροκηπευτικά, αυγά, ελιές ελαιόλαδο, οίνος, μέλι, πουλερικά και κουνέλια, βιολογικά νωπά προϊόντα, τα οποία είναι πιστοποιημένα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και φέρουν το ειδικό σήμα αναγνώρισης βιολογικών προϊόντων, νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, υδατοκαλλιέργειας καθώς και μεταποιημένα διατροφικά προϊόντα και κατεψυγμένα τρόφιμα. Σε αυτά περιλαμβάνονται τυροκομικά, αλλαντικά, ξηροί καρποί, όσπρια, ρύζι, ζαχαρώδη προϊόντα, καφές, οίνος αλλά και κατεψυγμένα τρόφιμα (αλιεύματα, λαχανικά, κρεατικά), είδη σφολιάτας και παρασκευάσματα ζύμης.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα