HighlightsΓενικά

Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσμα στην Ελλάδα – 352 στο σύνολο

51 είναι «ορφανά» – 65 νοσηλεύονται

21 νέα κρούσμα στην Ελλάδα. Συνολικά είναι 352 τα κρούσματα στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κ. Τσιόρδας. Από αυτά 51 απροσδιόριστης πηγής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση 9 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, το 51% των κρουσμάτων είναι άνδρες, με το σύνολο των κρουσμάτων στην χώρα μας να φτάνει πλέον τα 352.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί για κορονοϊό 4320 δείγματα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση του συστήματος υγείας με 15 εκατ. ευρώ για την αγορά εξοπλισμού, επιπλέον 75 εκατ. για τις προσλήψεις 2.000 υγειονομικών που ήδη έχουν ξεκινήσει. Είπε επίσης, ότι πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την νοσηλεία ασθενών.

Στην ενημέρωση παραβρέθηκε και ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε πως όσοι έρχονται από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών με πολύ αυστηρές ποινές για τους παραβάτες. Ως προς τις μετακινήσεις ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η εφαρμογή δακτυλίου στην Αθήνα μέχρι τέλος Απριλίου.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από τις 5 με απόφασή του μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών δύο χωριά Βοΐου Κοζάνης, Δαμασκηνιά και Δραγασιά. Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι εφόσον χρειαστεί, η κυβέρνηση θα προχωρήσει ακόμη και σε νέα αντίστοιχα μέτρα σε διευρυμένη γεωγραφική περιφέρεια.

Τέσσερις νεκροί

Τέσσερις νεκρούς έχει αφήσει μέχρι τώρα πίσω του ο κορωνοϊός στην Ελλάδα, καθώς το πρωί της Κυριακής πέθανε ένας 53χρονος που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ.

Ο 53χρονος είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό και τα τελευταία 24ωρα νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο έγινε γνωστό πως δύο άτομα με υποκείμενα νοσήματα έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό σε Πτολεμαΐδα και Ζάκυνθο.

Υπενθυμίζεται πως ένας 66χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου από τις 2 Μαρτίου οπότε και είχε διαγνωστεί με τον ιό ήταν το πρώτο θύμα του φονικού ιού στη χώρα μας.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα