Γενικά

Κορωνοϊός: 246 παραβιάσεις καραντίνας στην Ελλάδα – Τι δείχνει ο «χάρτης» ελέγχων

Αυτή τη στιγμή σε καραντίνα βρίσκονται 15.181 άτομα

Προβληματισμός επικρατεί στις αρχές καθώς παρατηρούνται αυξημένες παραβιάσεις της κατ’οίκον απομόνωσης και χαλάρωση των μέτρων από πολίτες.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, από την αρχή της εφαρμογής του πρωτοκόλλου απομόνωσης 14 ημερών, έχουν καταγραφεί 246 παραβιάσεις καραντίνας. Με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου 5000 ευρώ και τη συνακόλουθη ποινική διαδικασία.

Σήμερα βρίσκονται σε καραντίνα 15.181 άτομα – συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που προσφάτως ταξίδεψαν, επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, επαφών κρουσμάτων κλπ.

 

Οι τηλεφωνικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι που έγιναν από την αρχή εφαρμογής του μέτρου είναι 15.575 ενώ υπήρξαν και  737 αστυνομικές «επισκέψεις» για να επιβεβαιωθεί η παρουσία στον χώρο των ατόμων εάν δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα.

 

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι με λογισμικό -όπου μπαίνουν όλες οι καραντίνες σε ένα χάρτη και οι διευθύνσεις κατοικιών σε άλλη εφαρμογή- ενώ θα αυξηθοούν οι δειγματοληπτικές αστυνομικές αυτοψίες.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα