Γενικά

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την εξάπλωση – Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Προβληματισμός επικρατεί για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα παρά τον μειωμένο αριθμό νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες.

 

Το κυβερνητικό επιτελείο και η αρμόδια επιστημονική επιτροπή αναζητούν τρόπους για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού και ενώ οι εκδρομείς επιστρέφουν σταδιακά στα αστικά κέντρα. Παρότι ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει σταθερός τις τελευταίες ημέρες, ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών αποτελεί μία αρνητική ένδειξη καθώς πλήττονται όλο και περισσότεροι νέοι.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες στην τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν αποκλείεται η λήψη νέων μέτρων.

 

Στην τηλεδιάσκεψη που είναι προγραμματισμένη να γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη, 19 Αυγούστου, με τους λοιμωξιολόγους, θα αξιολογηθούν τα μέτρα που λήφθηκαν κατά τις προηγούμενες ημέρες με βάση την πορεία των κρουσμάτων και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

 

Παράλληλα θα εξεταστεί αν θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ποιοι κλάδοι μπορούν να συνεχίσουν με την τηλεργασία, τα στοχευμένα τεστ σε περιοχές και ηλικιακές ομάδες, τα τοπικά lockdown καθώς και μέτρα τύπου «Πόρου» σε μεγάλα αστικά κέντρα αν υπάρχει εξάπλωση του κορωνοϊού. Ήδη από χθες τα βράδυ ισχύει στην Αττική και σε 15 ακόμη περιοχές της χώρας το νέο ωράριο λειτουργίας για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους επιστήμονες να προχωρήσουν στην κωδικοποίηση των κανόνων για την χρήση μάσκας, ώστε να είναι σαφές στους πολίτες πού είναι υποχρεωτική. Παράλληλα, στην προσεχή συνάντηση έχουν κληθεί να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τα πρωτόκολλα επιστροφής στην εργασία για εκείνους που γυρίζουν από διακοπές.

 

Δημόσιο: Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τηλεργασία 

 

Δυνατότητα τηλεργασίας σε δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι δημόσιοι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου θα μπορούν να εργάζονται με τηλεργασία ή back office, έως τις 31 Αυγούστου. Παράλληλα περιλαμβάνει και την υπόδειξη για χρήση μάσκας από όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου, αλλά και τους πολίτες που επισκέπτονται τις δημόσιες υπηρεσίες.

 

Ακόμη δίνεται η δυνατότητα προσέλευσης και αποχώρησης στις υπηρεσίες σε τρία ωράρια λειτουργίας, με ισοκατανομή του προσωπικού.

 

Στις 07 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων

«Έχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Γιατί αν τα τηρούμε, αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού και στο σχολικό περιβάλλον», δήλωσε χθες ο Στέλιος Πέτσας.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου βάζοντας τέλος στα σενάρια που τα ήθελαν να ανοίγουν δύο εβδομάδες μετά το προγραμματισμένο «πρώτο κουδούνι».

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα