Γενικά

Κορωνοϊός: Αποφάσεις για τα σούπερ μάρκετ μετά την απαράδεκτη κατάσταση με τον συνωστισμό

Τα μέτρα που σκέφτονται για να μην υπάρχει συνωστισμός

Απαράδεκτες και θλιβερές είναι οι εικόνες και οι μαρτυρίες για πολλά σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα μετά τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

 

Η προειδοποίηση κατά των συναθροίσεων, φαίνεται πως μένει έξω από την πόρτα των σούπερ μάρκετ καθώς από το πρωί, άνθρωποι κάθε ηλικίας σχηματίζουν ουρές. Σε αρκετά καταστήματα οι εργαζόμενοι φοράνε μάσκες και γάντια, αλλά αυτό δεν ισχύει για τους πελάτες, ενώ καμία απόσταση δεν τηρείται έστω στα ταμεία όπου είναι εφικτό.

 

Μετά και από αυτή την κατάσταση σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου στην ημερήσια σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την υλοποίηση των μέτρων αντιμετώπισής του, συζητήθηκε το θέμα και η λήψη μέτρων.

 

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

 

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της εφαρμογής από τους πολίτες των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί. Τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση τους, ώστε να αποφεύγουν το συνωστισμό και να τηρούν τις αποστάσεις σε χώρους των οποίων δεν έχει διακοπεί η λειτουργία, όπως τα super markets και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να λειτουργούν με το 50% των επιβατών.

 

«Μην τρέχετε στα σούπερ μάρκετ. Είναι και θα παραμείνουν ανοιχτά. Ανοιχτές θα παραμείνουν και οι υπαίθριες αγορές (λαϊκές). Να ενημερώνεστε μόνο από τις επίσημες ανακοινώσεις» τόνισε χθες – μάλλον μάταια-με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που εξετάζεται να εφαρμοστεί είναι σύστημα παρόμοιο με αυτό που ακολουθήθηκε και στην Ιταλία και άλλες χώρες του εξωτερικού. Αυτό προβλέπει αυστηρή τήρηση αποστάσεων στα ταμεία, διαχωριστικά, πιθανόν ελεγχόμενη είσοδο πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά του κάθε καταστήματος, αλλά και διευρυμένο ωράριο. Τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, εκτός απροόπτου.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα