HighlightsΓενικά

Κορωνοϊός: Δύο δωρεάν self test από τη Δευτέρα – Ποιοι τα δικαιούνται

Την περαιτέρω δωρεάν διάθεση δύο self test από τα φαρμακεία της χώρας σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στο πλαίσιο της επιστροφής των πολιτών από τις διακοπές και της ισχυρής σύστασης για τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test) η περαιτέρω δωρεάν διάθεση θα αφορά το διάστημα από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.

Ποιοι οι δικαιούχοι

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Αυγούστου, έως τις 6 Σεπτεμβρίου, θα διατίθενται από τα φαρμακεία της χώρας δωρεάν δύο self test, για τις εξής ομάδες πολιτών:

  • Μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
  • Μη εμβολιασμένα άτομα, ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού)
  • Μη εμβολιασμένα άτομα 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ

Παράλληλα το υπουργείο Υγείας υπενθύμισε ότι σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και θα εκδίδεται βεβαίωση.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα