Κοζάνη Τοπικά Νέα

Κουζανιώτικα Μασλάτια

Τα «Κουζανιώτικα Μασλάτια» είναι μια έκπληξη για τον αναγνώστη. Είναι γραμμένο στο τοπικό ιδίωμα της Κοζάνης, ιδίωμα αρκετά δυσνόητο και δυσκολοπρόφερτο. Για τον έχοντα όμως περιέργεια και υπομονή για κάτι ξεχωριστό, θα αμειφθεί διαβάζοντάς το, με τη βοήθεια βέβαια του υπάρχοντος λεξικού στο τέλος του βιβλίου.

Το βιβλίο αποτελείται από 38 διαφορετικές βιωματικές ιστορίες. Από το βομβαρδισμό της Κοζάνης από τους Γερμανούς το 1941 όπως τον κατέγραψαν τα παιδικά μάτια, τις δυσκολίες της καθημερινότητας στην κατοχή, τις ζωντανές εικόνες της γειτονιάς κατά τον εμφύλιο, τα γεγονότα του 1967 με τους στρατιωτικούς και το παλάτι -που ζει ως νέα γυναίκα πια- και την εποχή της μεταπολίτευσης, φθάνοντας μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων και της πλημμυρίδας των μεταναστών που καταφθάνουν κατά ολόκληρες στρατιές. Δεν παραλείπει -βέβαια- να αναφερθεί στην τοπική παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της παλιάς Κοζάνης.

Όλα δοσμένα με κριτικό πνεύμα, χωρίς συγκρίσεις και μιζέρια, αλλά με αρκετή δόση χιούμορ και θετική σκέψη. Είναι ένα βιβλίο ασυνήθιστο!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα