HighlightsΚοζάνηΤοπικά Νέα

Κοζάνη: Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και λοιμώξεων γέμισαν την παθολογική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου

Στο 90% η κάλυψη των κλινών στην παθολογική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης με το σύνολο των ασθενών να νοσηλεύονται, ως επί τω πλείστον, με λοιμώξεις και covid.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης από το σύνολο των 40 κρεβατιών που διαθέτει η παθολογική κλινική τα 20 έχουν καταληφθεί από ασθενείς με κορωνοϊό και τα υπόλοιπα από λοιμώξεις, με μικρότερο το ποσοστό άλλων παθήσεων. Ο υψηλός πυρετός, η δύσπνοια _υποξυγοναιμία και η κακουχία είναι τα συμπτώματα των περισσοτέρων ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Κοζάνης, κυρίως ηλικιωμένοι 70 – 75 ετών που δεν έχουν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο, καθώς και νεότερες ηλικίες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δεν έχουν εμβολιαστεί επίσης, όπως στην περίπτωση ενός 50χρονου που νοσηλεύεται και η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη με την πιθανότατα να διασωληνωθεί.

Σοβαρότερα παραμένουν και τα περιστατικά που νοσηλεύονται με covid και δεν έχουν εμβολιαστεί. Η κατάσταση αν και παραμένει διαχειρίσιμη προς στιγμή στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να δίνει άλλη μια μάχη για να αντιμετωπίσει την πληθώρα περιστατικών με την αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών από γρίπη κυρίως μετά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, όπως δηλώνει ο παθολόγος γιατρός του Νοσοκομείου Κοζάνης Δημήτριος Ντέμος.

Ανησυχία πάντως υπάρχει για το επόμενο διάστημα με το τέλος του εορταστικού δωδεκαημέρου καθώς και με το άνοιγμα των σχολείων για την αύξηση του ποσοστού νοσηρότητας των κατοίκων στην περιοχή σύμφωνα με τους γιατρούς .

Εν τω μεταξύ η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παραμένει γεμάτη και με την ανησυχία να είναι διάχυτη για τις περιπτώσεις που θα χρειαστεί κάποιος ασθενείς που νοσηλεύεται να διασωληνωθεί, με την δυνατότητα σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κοζάνης Κωνσταντίνο Στόκκο να ανοίξουν ακόμα δυο κρεβάτια , εφόσον ενισχυθεί το τμήμα με 2 ακόμα γιατρούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες η ΜΕΘ του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας παραμένει κλειστή. 

Η αλήθεια είναι ότι παρά το γεγονός πως προκηρύχθηκαν θέσεις, φαίνεται η απουσία κινήτρων για απομακρυσμένες περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους γιατρούς που επιλέγουν κυρίως τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας ή φεύγουν στο εξωτερικό. Οι εναπομείναντες γιατροί κυρίως των περιφερειακών νοσοκομείων εκφράζουν σε κάθε περίπτωση το παράπονό τους, ζητώντας να εισακουστούν και να ενισχυθούν με προσωπικό τα Νοσοκομεία, να δοθούν γενναία κίνητρα από την πολιτεία προκειμένου να στελεχωθούν για να μην καταρρεύσουν.

Ωστόσο από τις 29 Δεκεμβρίου του 2023 η Διοίκηση του “Μαμάτσειου” Νοσοκομείου Κοζάνης, εξέδωσε ανακοίνωση για τις προϋποθέσεις εισόδου των επισκεπτών και συνοδών νοσηλευόμενων ασθενών στο Νοσοκομείο, δεδομένης της αύξησης κρουσμάτων COVID-19 στην κοινότητα αλλά και άλλων ιώσεων.

Απαραίτητη είναι η χρήση μάσκας εντός των χώρων του Νοσοκομείου, ενώ το επισκεπτήριο επιτρέπεται στο ελάχιστο δυνατό, από 3 μ.μ έως 5 μ.μ και όχι πέραν της μισής ώρας.

Οι επισκέπτες και οι συνοδοί απαιτείται να έχουν ελεγχθεί για COVID (rapid test), με υποχρέωση επίδειξής του πριν την είσοδο στο Νοσοκομείο. Επίσης απαγορεύεται η είσοδος στους επισκέπτες που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του Αναπνευστικού. Ειδικώς για ασθενείς που δεν δύνανται να αυτοεξυπηρετηθούν επιτρέπεται ένας συνοδός με έγγραφη άδεια από το θεράποντα ιατρό. Εξαιρετικά για τους παιδιατρικούς ασθενείς επιτρέπονται έως δύο συνοδοί. Οι ασθενείς και οι συνοδοί αυτών (ένας συνοδός ανά ασθενή), που προσέρχονται για εξέταση εκτάκτως στο Τ.Ε.Π., δεν υπόκεινται σε διαγνωστικό έλεγχο για COVID. 

ertnews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα