LifestyleΚοζάνηΤοπικά Νέα

Κοζάνη: «Το πάθημα του Κορονοϊού» το διαδικτυακό παραμύθι της νηπιαγωγού Βασιλικής Νίκου

Ένα επίκαιρο διαδικτυακό παραμύθι για παιδιά προσχολικής αγωγής, δημιούργησε η νηπιαγωγός του 12ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Κοζάνης, Βασιλική Νίκου, δίνοντας του τον τίτλο  «το πάθημα του Κορονοϊού».

Το παραμύθι που μπορούν τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι να το ξεφυλλίσουν, να το ακούσουν, με την βοήθεια της τεχνολογίας, μέσα σε μια βδομάδα  ξεπέρασε τις 16.000 προβολές στο blog που διαθέτει η εκπαιδευτικός και  στο Youtube .

Πρόκειται για ένα παραμύθι όπου πρωταγωνιστούν δύο αδέλφια ο Κορωνοϊός και η Γρίπη, δυο ζωηρά μικρόβια από την μακρινή Κίνα, που έκαναν πολλά παιχνίδια, μέσα σ ένα εργαστήριο όπου ζούσαν.

Ο Κορονοϊός ξεροκέφαλος ονειρευόταν να γίνει πολύ δυνατός και έφαγε πολλές περίεργες βιταμίνες που ήταν ξεχασμένες σε ένα συρτάρι του εργαστηρίου. Τότε έγινε άγριος και άρχισε να διατάζει ακόμα και τη αδελφούλα του, έβαλε κορώνα και βγήκε στην πόλη και άρχισαν να αρρωσταίνουν όλοι. Τα παιδιά το σχολείου όμως τον έκλεισαν σε ένα μπουκάλι σφραγιστό, του έριξαν αντισηπτικά και τον νίκησαν. Το καλό θα βασιλεύει και όλους θα μας προστατεύει.

Αυτή είναι με λίγα λόγια η ιστορία του παραμυθιού που η κ. Νίκου  σκέφτηκε να δημιουργήσει για να νικήσει  τον φόβο των παιδιών, αλλά και να μάθουν όπως υποστηρίζει η εκπαιδευτικός, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, τονίζοντας ότι  τίποτα δεν είναι δεδομένο αλλά και να μάθουν τα παιδιά  πως ν αντιμετωπίζουν τα δύσκολα  από την προσχολική ακόμα ηλικία,  όπου πλάθεται ο χαρακτήρας τους, όπως υποστηρίζει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διαδικτυακό παραμύθι της Βασιλικής Νίκου, συμπεριέλαβε ο Δήμος Τρικκαίων στις προτάσεις προς τους πολίτες και έτσι «Το πάθημα του Κορονοϊού» διαδικτυακά μεταφέρει το μήνυμα «Μένουμε σπίτι δημιουργικά με δραστηριότητες».

Τέλος το βραβευμένο ψηφιακό διδακτικό σενάριο «Φύλλα φθινοπωρινά …για σταθείτε στη σειρά», βρίσκεται ανάμεσα στις προτάσεις για την προσχολική αγωγή από την Ψηφιακή πλατφόρμα Αίσωπος του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα