HighlightsΚοζάνηΤοπικά Νέα

Λάζαρος Μαλούτας: «Οι «πρωτοβουλίες» και οι «διεκδικήσεις» του κ. Ιωαννίδη αποδείχτηκαν αυταπάτες».

Με λύπη διαπιστώνω πως ο κ. Ιωαννίδης αν και διετέλεσε δήμαρχος για πέντε χρόνια, αγνοεί βασικά ζητήματα που αφορούν το Δήμο Κοζάνης.
Θα περίμενε κανείς πως ένα χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές-έχοντας τώρα περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του – θα είχε αντιληφθεί ότι:
• Εθνικό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Ίσως μόνο στη φαντασία του κ. Ιωαννίδη.
Υπάρχει μόνο η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο ΦΕΚ 1149/2019, σύμφωνα με την αρμοδιότητα που του έδινε ο νόμος, με την οποία διατίθεται το 6% των δικαιωμάτων του CO2, του έτους 2018 μόνο, στο Πράσινο Ταμείο. Μια πρόχειρη απόφαση που εκδόθηκε δύο μήνες πριν τις εκλογές (05/04/2019). Το ίδιο έπραξε και ο νυν υπουργός κ. Χατζηδάκης για το έτος 2019.
• Η μόνη νομοθετικά κατοχυρωμένη και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, για δράσεις που αφορούν τη μεταλιγνιτική περίοδο, είναι ο Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης, που θεσμοθετήθηκε και το Ν. 2446/96 για το 0,4% του τζίρου της ΔΕΗ, αυτό που οι Ενεργειακοί Δήμοι καταφέραμε να αυξήσουμε στο 0,5% του τζίρου, την δημοτική περίοδο 2011/2014.
Αυτός ο Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης που με το Ν. 4533/2018 μετατράπηκε σε ποσοστό της ηλεκτροπαραγωγής από λιγνίτη, που τον ελαχιστοποιεί και τον μηδενίζει στα επόμενα 2-3 χρόνια.

Χωρίς το Δημοτικό Συμβούλιο να ασχοληθεί ούτε μία φορά.

Αυτός ο Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης που ο κ. Ιωαννίδης κατάφερε να αναλώσει σε μικροέργα, χωρίς καμιά αναπτυξιακή προοπτική, αρνούμενος να φέρει το θέμα της διαχείρισής του για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο παρ΄ ότι το ζητήσαμε επανειλημμένα.

Συνεπώς, θα καλούσα τον κ. Ιωαννίδη να ενημερωθεί και να κατανοήσει μείζονα ζητήματα της περιοχής και έπειτα να ασκεί την κριτική του.

Οι «πρωτοβουλίες» και οι «διεκδικήσεις» του, αποδείχτηκαν αυταπάτες.

Λάζαρος Μαλούτας,
Δήμαρχος Κοζάνης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα