Γενικά

Λιανεμπόριο: Κατάργηση του click inside θα ζητήσει το υπουργείο Ανάπτυξης

Tην κατάργηση του click inside θα προτείνει εκ νέου στην επιτροπή των ειδικών, το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως ανέφερε στο Newsbomb.gr, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη Παρασκευή η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν αρνητική. Παράλληλα την Κυριακή των Βαΐων τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά.

Πάντως υποτονική παραμένει η κίνηση κύλησε στα καταστήματα, με τους τζίρους να είναι περιορισμένοι. Αυτός είναι ο λόγος που εκπρόσωπο του εμπορικού κόσμου και φορείς της αγοράς ζητούν την άρση του click inside, προκειμένου να μπορέσουν περισσότεροι καταναλωτές να κυκλοφορήσουν για ψώνια χωρίς περιορισμούς.

Εν τω μεταξύ αίτημα για περαιτέρω χαλάρωση της λειτουργίας της αγοράς, με κατάργηση της υποχρέωσης ραντεβού τις καθημερινές και διατήρησή της μεθόδου «click in shop» προσωρινά μόνο για το Σάββατο και για το σύνολο του λιανεμπορίου, απέστειλε με επιστολή του την προηγούμενη Πέμπτη προς τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Α. Γεωργιάδη ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α. Σταύρος Καφούνης.

Στην επιστολή ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α επεσήμανε την έως σήμερα εξαιρετική λειτουργία της αγοράς με απόλυτη εφαρμογή των υγειονομικών προτάσεων, ενώ σημείωσε ότι με την εφαρμογή των υποχρεωτικών self tests θα μπορέσει να ελευθερωθεί σταδιακά η λειτουργία της αγοράς με στόχο την τόνωση της υποτονικής ζήτησης και την περαιτέρω χαλάρωση της λειτουργίας πριν την σημαντική περίοδο του Πάσχα.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής, μιλώντας στο Newsbomb.gr χαρακτηρίζει θετικό το μέτρο της υποχρεωτικής διενέργειας self test για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο.

Όπως αναφέρει, ήταν και ζητούμενο του εμπορικού κόσμου, καθώς με αυτόν τον τρόπο θωρακίζεται η υγεία καταστηματαρχών, εργαζομένων και πολιτών. «Βάζουμε ανάχωμα στην εξάπλωση του κορονοϊού γιατί δεν θέλουμε να ξανακλείσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κογιουμτσής.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Α., η κίνηση στην αγορά, μετά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, είναι υποτονική έως ανύπαρκτη στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα καταστήματα δούλεψαν μόνο την Παρασκευή και το Σάββατο.

Χαρακτήρισε ανησυχητική την εικόνα αυτή της κατανάλωσης, τη στιγμή που στην αγορά υπάρχουν πολύ καλές τιμές και προσφορές -μονόδρομος για κάθε έμπορο, τα ράφια του οποίου είναι φορτωμένα με χειμερινά είδη. Σύμφωνα επίσης με τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Α., περίπου το 40% των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας δεν άνοιξαν.

Προκειμένου να δοθεί μια ώθηση στην κατανάλωση, και δεδομένης της διενέργειας από τη σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου, των self test ο κ. Κογιουμτσής ζήτησε να καταργηθούν τα ραντεβού, καθώς μπερδεύουν και αποτρέπουν τους καταναλωτές από αγορές.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα