Tips

Λικέρ ρόδι

Σπιτικό λικέρ ρόδι, ένα αγαπημένο ποτό. Απλή συνταγή χωρίς βράσιμο. Με το λικέρ ροδιού μπορείς να φτιάξεις κοκτέιλ!

Υλικά 

  • μερίδες 1.5 lt

Για το λικέρ ρόδι

  • 6 ρόδια (καθαρισμένα)
  • 1/2 lt κονιάκ
  • 1 lt τσίπουρο ή βότκα
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας

Για το λικέρ ρόδι

Καθαρίζουμε πρώτα τα ρόδια.

Τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ, το τσίπουρο και τη ζάχαρη, καθώς και το ξύλο κανέλας.

Αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για 20-25 ημέρες ανακινώντας τακτικά το γυάλινο δοχείο για να λιώσει η ζάχαρη.

Το σουρώνουμε σε διπλό τουλπάνι και το μοιράζουμε σε μπουκάλια του λικέρ.

Μυστικό

Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε ακόμα περισσότερο προσθέτουμε στο λικέρ ρόδι 2 κ.σ. γρεναδίνη για να αποκτήσει βαθύ ρόδινο χρώμα.

argirobarbarigou

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα