HighlightsΚοζάνηΤοπικά Νέα

Λιθόκερος, το δηλητηριώδες έντομο- γίγας εντοπίστηκε και στα Σέρβια Κοζάνης (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Το δηλητηριώδες έντομο γίγας εντόπισε συμπολίτισσα στην περιοχή των Σερβίων, η οποία εφιστά την προσοχή καθώς όπως αναφέρει ήταν πολύ επίθετικο στην προσπάθεια απομάκρυνσης του! Συγκεκριμένα το έντομο το βρήκαν τα παιδιά της συμπολίτισσας μέσα στο γκαζόν της αυλής του σπιτιού τους.

Ο λιθόκερος είναι ένα γιγάντιο δηλητηριώδες έντομο που έχει πολύ ισχυρό και επίπονο δάγκωμα. Το δάγκωμα του είναι δηλητηριώδες όχι όμως θανατηφόρο για τον άνθρωπο και προκαλεί οξύ πόνο.

kouzounews.gr

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το επώδυνο τσίμπημα του Λιθόκερου, δεν γίνεται με τις δαγκάνες, αλλά με ένα ειδικό όργανο στο στόμα, που λέγεται rostrum και είναι σαν χοντρή βελόνα. (εξ’ου και το όνομα της οικογένειας Belostomidae). Συνεπώς, δεν τον χειριζόμαστε ποτέ από κάτω, ούτε τον ακουμπάμε στην παλάμη μας. Αν είναι απαραίτητο να τον πιάσουμε με γυμνά χέρια, πάντα από πάνω….Τα μπροστινά του πόδια είναι σαν δαγκάνες (αρπακτικά πόδια), όπως στις μάντιδες, για να πιάνει το θήραμά του. Μετά του κανει ένεση με πεπτικά ένζυμα και το χωνεύει από μέσα. Το δέρμα του γίνεται το κουτί του φαγητού και μέσα είναι η σούπα που ρουφάει και τρώει. Δεν έχει τόσο μεγάλη δύναμη για να χωνέψει εμάς, αλλά προκαλεί αρκετό πόνο και φλεγμονή.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα