Γενικά

Μάιος ο μήνας της «ελευθερίας», ανοίγουν τα πάντα – Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες

Η κυβέρνηση, μετά το άνοιγμα της εστίασης που έγινε τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, προσανατολίζεται στο άνοιγμα και άλλων τομέων της οικονομίας. Συγκεκριμένα θα ανοίξουν θέατρα, συναυλίες και θερινά σινεμά, ενώ αναμένεται και το άνοιγμα των οργανωμένων πλαζ. Επιπλέον η ημερομηνία που θα γίνει άρση της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή λοιμωξιολόγων, με παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, καθώς στο επίκεντρο θα βρεθεί μεταξύ άλλων και η επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων του πολιτισμού ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού στις 15 Μαΐου.

Το Μαξίμου έχει προτείνει με βάση τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου με αυστηρά υγειονομικά μέτρα (μάσκα, θερμομέτρηση και όριο επισκεπτών) και self test για τους εργαζόμενους και μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 21 Μαΐου οι θερινοί κινηματογράφοι.

Ο τρίτος σταθμός που προτείνεται από την κυβέρνηση είναι, το άνοιγμα των θεάτρων και η άρση της απαγόρευσης των συναυλιών στις 28 Μαΐου.

Η νέα χαλάρωση των μέτρων με άνοιγμα δραστηριοτήτων ξεκινάει από αύριο Σάββατο 8 Μαΐου με το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών.

Ο προγραμματισμός της άρσης του lockdown έχει ως εξής:

Το Σάββατο 8 Μαΐου:

  • ανοίγουν οι οργανωμένες πλαζ
  • αυξάνεται ο αριθμός των πελατών ανά εμπορικό κατάστημα

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου:

  • Ανοίγουν τα διοικητικά δικαστήρια
  • Ανοίγουν ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια
  • Θα λειτουργήσουν τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών για τη διενέργεια εξετάσεων

Στις 14 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν τα μουσεία.

diodia650

Στις 15 Μαΐου αναμένεται να πούμε οριστικό αντίο στους πλέον αυστηρούς περιορισμούς, όταν και θα ανοίξει ο τουρισμός, καθώς:

  • Θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού
  • Το πιθανότερο είναι ότι θα καταργηθούν τα SMS στο 13033

Στις 17 Μαΐου:

  • Επανεκκινούν οι πρακτικές, κλινικές, εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια
  • Επαναλειτουργούν τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας

Στις 21 Μαΐου έχει προταθεί να ανοίξουν τα θερινά σινεμά, ενώ δεν αναμένεται να δοθεί «πράσινο φως» για άνοιγμα των κλειστών κινηματογράφων και των multiplex.

Η 28η Μαΐου είναι η προτεινόμενη ημερομηνία για τα θέατρα αλλά και τις συναυλίες.

Έρχεται και νέα αλλαγή στην απαγόρευση κυκλοφορίας

bar 3

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορούμε να πάμε «από τον απόλυτο περιορισμό στην απόλυτη ελευθερία» και πως δεν πρέπει «να αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε απεγκλωβιστεί».

«Εκείνο που κάνουμε είναι να πηγαίνουμε βήμα-βήμα», σημείωσε, λέγοντας πως το ωράριο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας «θα διευρυνθεί σταδιακά».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, «σε πρώτη φάση θα υπάρξει μια επέκταση μετά τις 11 το βράδυ για πιο μετά» ενώ μετέφερε τη «συνολική απελευθέρωση» για πιο μετά.

Έτσι εξετάζεται νέο ωράριο για τη νύχτα. Μέχρι τι ώρα θα επεκταθεί;

«Μέχρι τα μεσάνυχτα ή λίγο πιο μετά» απάντησε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο ίδιος δεν αναφέρθηκε στην ώρα της λήξης της απαγόρευσης, γεγονός που προδιαθέτει πως μάλλον θα συνεχίσει να ισχύει το 05:00 το πρωί.

Πηγή

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα