Γενικά

Market Pass: Ποιοι πρέπει να κάνουν νέα αίτηση

Επέκταση του Market Pass με νέες αιτήσεις και δικαιούχους θα είναι ένα από τα νέα μέτρα που θα περιλαμβάνει το πρώτο νομοσχέδιο της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που μπαίνει σε διαβούλευση.

Σήμερα το μεσημέρι θα ανακοινωθεί και θα δοθεί προς διαβούλευση το οικονομικό νομοσχέδιο από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο και αναμένεται να ψηφιστεί πριν το κλείσιμο της Βουλής για τις θερινές διακοπές.

Οι σχετικές ανακοινώσεις για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, θα γίνουν στις 13:00 από τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και θα περιλαμβάνουν το σύνολο των προεκλογικών δεσμεύσεων της Ν.Δ.

Μεταξύ πολλών νέων μέτρων που αναμένεται να δώσουν ανάσα στα νοικοκυριά είναι και το Market Pass που θα επεκταθεί μέχρι τέλη του έτους δίνοντας τη δυνατότητα και σε νέους δικαιούχους να συμμετέχουν.

Το νέο market pass θα δοθεί με βάση τις φορολογικές δηλώσεις 2023 καθώς μέσα στο 2022 ορισμένοι φορολογούμενοι απέκτησαν εισοδήματα, άλλοι έχασαν εισοδήματα και έτσι θα αποκλειστεί η πιθανότητα να χάσουν χρήματα κ΄’κάποιοι που δεν πρέπει ενώ αντίθετα να πάρουν την επιδότηση άτομα που κανονικά δεν την χρειάζονται.

Για τους ήδη δικαιούχους η ΑΑΔΕ θα «τραβήξει» τα στοιχεία χωρίς να χρειάζεται νέα αίτηση στο vouchers.gov.gr.

Στην ουσία δηλαδή νέα αίτηση θα κάνουν όλοι όσοι εκείνοι δεν έπαιρναν το προηγούμενο διάστημα market pass ενώ, για τους παλιούς δικαιούχους αναμένεται να γίνει μια επικαιροποίηση στοιχείων από την ΑΑΔΕ και από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα