Γενικά

Με ένα e-pass σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας

Από το Νοέμβριο οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν ένα e-pass σε όλα τα διόδια.

Ενιαίο e-pass καθιερώνεται από τον Νοέμβριο στα διόδια όλων των οδικών αξόνων της χώρας, στο πλαίσιο της ψηφιακής ενοποίησης που ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εμπλεκόμενες εταιρίες κατέληξαν σε συμφωνία για το ποσοστό που θα παρακρατείται από το κόμιστρο το οποίο διαμορφώθηκε κάτω από 2%.

Φαίνεται πως ο στόχος του έργου που είναι « ο πολίτης να μπορεί να κινείται σε όλο το δίκτυο των εθνικών οδών χρησιμοποιώντας το ίδιο «e-pass» κατά τις διελεύσεις του από τα διόδια, επιτυγχάνεται.

Παράλληλα διασφαλίζονται και όλες οι απαραίτητες συμφωνίες μεταξύ των παραχωρησιούχων για αναλογικότητα και δίκαιες χρεώσεις απέναντι στον πολίτη. Τη ρύθμιση επιβεβαίωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και ο  Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα