Γενικά

Με έξοδα του δημοσίου η καραντίνα των τουριστών που θα βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό

«Τα θετικά κρούσματα θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία με κόστος που θα βαρύνει το ελληνικό Δημόσιο» διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

 

Την τακτική της Κύπρου, ακολουθεί και ο εγχώριος κυβερνητικός σχεδιασμός, σύμφωνα με τον οποίο οι τουρίστες που θα βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό, θα φιλοξενούνται στα ξενοδοχεία στο πλαίσιο καραντίνας, με έξοδα του ελληνικού δημοσίου.

Όπως διευκρίνισε ο Στέλιος Πέτσας, «Το κάναμε και στο παρελθόν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ελπίζουμε να είναι λίγα τα κρούσματα ή και μηδενικά. Και αυτό το καλοκαίρι, με ασφάλεια και με κανόνες, θα έχουμε μια τουριστική σεζόν, έστω μικρότερη, αλλά όχι χαμένη».

 

Πρόσθεσε δε ότι «Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να αξιολογεί συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα, σε συνεργασία με τους ειδικούς και τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς. Και ανάλογα θα δέχεται επισκέπτες από χώρες που παρουσιάζουν βελτίωση στην επιδημιολογική τους καμπύλη».

 

Στόχος μας είναι η μέγιστη ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας ότι το άνοιγμα θα γίνει «σταθερά και μεθοδικά» με κανόνες και πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής.

 

«Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα εφαρμόζει από 15 Ιουνίου στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους στους επισκέπτες μας και ήδη ενισχύει τις υγειονομικές υποδομές, με ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά μας» διευκρίνισε μεταξύ άλλων ενώ αναφέρθηκε και στα υποχρεωτικά τεστ για τους Έλληνες που έρχονται από το εξωτερικό.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα