LifestyleΠαιδί

Με self test η είσοδος των παιδιών στην εστίαση

Τα παιδιά θα μπαίνουν στα μαγαζιά της εστίασης με τους γονείς τους με την επίδειξη self test, ποιες οδηγίες δόθηκαν για τα νέα μέτρα σε κλειστούς χώρους και τον έλεγχο των εμβολιασμένων

Μετά τα νέα μέτρα και τις ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για την εστίαση, την ψυχαγωγία, αλλά και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς εργαζομένων, υπήρξαν ορισμένα ερωτήματα που αφορούσαν τους εργαζόμενους και την εστίαση για τα οποία δόθηκαν οι εξής διευκρινήσεις:

1.Τι συμβαίνει στις επιχειρήσεις ψυχαγωγίας με τις ημι-μόνιμες κατασκευές; Πέργκολες ή τζαμαρίες; Μπορεί αυτοί να είναι μεικτοί χώροι;

Ότι είναι στεγασμένο και εντός οικοδομικής γραμμής με μόνιμες ή ημι-μόνιμες κατασκευές είναι εσωτερικός χώρος και, συνεπώς, λειτουργεί ως αμιγής χώρος αποκλειστικά.

2.Μπορεί κάποια επιχείρηση να είναι non-covid στον εσωτερικό χώρο και έξω να είναι μεικτό;

Η υποχρέωση για αμιγή λειτουργία υπάρχει μόνο για τους κλειστούς χώρους. Οι υπαίθριοι χώροι λειτουργούν όπως και πριν, εκτός αν ο επιχειρηματίας θέλει να λειτουργούν ως non-covid οικειοθελώς (δηλαδή όπως και πριν αλλά μόνο με εμβολιασμένους ή νοσήσαντες).

3.Έχει συνέπειες εάν ο υπάλληλος μιας επιχείρησης ψυχαγωγίας δεν είναι εμβολιασμένος;

Όχι, προς το παρόν ο νόμος δεν θέτει κάποια τέτοια απαίτηση.

4.Ποια θα είναι η σηματοδότηση για μεικτό εξωτερικό χώρο;

Οι εξωτερικοί χώροι λειτουργούν όπως και πριν. Δεν χρειάζονται ξεχωριστή σηματοδότηση εκτός αν ο επιχειρηματίας αποφασίσει ότι θέλει να λειτουργήσει το χώρο ως αμιγή οπότε τοποθετεί στην είσοδο σήμανση αμιγούς χώρου

 

5.Σε ποια μορφή θα πρέπει να επιδεικνύουν τα πιστοποιητικά;

Η επίδειξη του πιστοποιητικού από τον πελάτη θα γίνεται σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (κινητό) και η επαλήθευση από τον καταστηματάρχη μέσω της εφαρμογής «Covid Free GR». Η εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί λογισμικό iOS ή Android και να χρησιμοποιηθεί για την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID καθώς και των ελληνικών βεβαιώσεων του gov.gr. Διατίθεται δωρεάν μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας στο App Store και στο Google Play.

Τα σήματα που θα τοποθετηθούν στα καταστήματα

Δύο θα ειναι τα σήματα που θα βλέπουμε το επόμενο διάστημα στα καταστήματα:

  • Το πρώτο θα αναγράφει πως ο χώρος είναι Covid-free και θα αφορά στους εσωτερικούς χώρους, όπου πρόσβαση θα έχουν μόνον εμβολιασμένοι και αναρρώσαντες από τον κορονοϊό, με την επίδειξη του πράσινου πιστοποιητικο.
  • Στα καταστήματα θα αναρτάται και σήμανση για τον εμβολιασμό των εργαζομένων, όπου θα σημειώνεται πως το προσωπικό της επιχείρησης είναι πλήρως εμβολιασμένο.
  • Πως θα μπαίνουν τα παιδιά σε εσωτερικούς χώρους

    Βάζοντας τέλος στα ερωτήματα αρκετών γονιών για το πως θα μπορούν να ισέρχονται με τα παιδιά τους στοςυ κλειστούς χώρους, ανακοινώθηκε οτι οι γονείς των παιδιών μαζί με τα δικά τους πιστοποιητικά εμβολιασμού θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό self test προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος.

    Αυτό θα συμβεί καθώς ολοένα και μικρότερες ηλικίες, ακόμη και παιδιά, πλήττει πλέον η πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Ο μέρος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι πλέον τα 23 έτη, δηλαδή μειώθηκε κατά μία 10ετία σε μία εβδομάδα.

    «Κανείς δεν είναι άτρωτος» τόνισε η καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου στην τελευταία ενημέρωση, εξηγώντας ότι οι νοσηλείες αφορούν όλο και περισσότερο τις μικρότερες ηλικίες.

    Τρία βρέφη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο

    Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονται με κορωνοϊό ένα βρέφος μόλις 23 ημερών και δύο ακόμα 13 μηνών και δύο ετών.

    Τα βρέφη έχουν ήπια συμπτώματα. Η εισαγωγή τους στο νοσοκομείο κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω της μικρής ηλικίας τους, προκειμένου να έχουν την κατάλληλη παρακολούθηση από το ιατρικό προσωπικό.

    Ο κορονοϊός χτυπάει και τις κατασκηνώσεις

    Παράλληλα, διασπορά παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και σε κατασκηνώσεις, με τους φορείς να είναι κυρίως παιδιά.

    Επέκταση Self Test και σε παιδιά

    Υπενθυμίζεται οτι έχει ανακοινωθεί εδώ και μέρες πως επεκτείνεται η διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) Ιουλίου και για τις ηλικίες από 5 έως 11 ετών. Η διάθεση θα γίνεται μέσω των φαρμακείων μέχρι την Παρασκευή 16/7.

    Ως εκ τούτου, δικαιούχοι των τεσσάρων (4) αυτοδιαγνωστικών τεστ (self-tests) του μηνός Ιουλίου είναι πλέον:

    – Όλα τα άτομα ηλικίας 5-11 ετών, εφόσον οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα).

    – Όλα τα άτομα ηλικίας 12-17 ετών, εφόσον οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα).

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα