ΚοζάνηΟδηγός πόλης - Προτάσεις

Με την ταινία “Οι άθλιοι” συνεχίζονται οι προβολές ταινιών της Βιβλιοθήκης την Τρίτη 27 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ.

Με την προβολή της ταινίας “Οι άθλιοι” συνεχίζονται την Τρίτη 27 Ιουλίου οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών της εκδηλώσεων. Οι προβολές γίνονται στον πίσω αύλειο χώρο του νέου κτιρίου της Κ.Δ.Β.Κ. (είσοδος από την οδό Αγνώστου Στρατιώτη), ξεκινούν στις 9.30 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Η ταινία της 27/7.

“Οι άθλιοι”, (Les Misérables) είναι μια αμερικανική δραματική ταινία του 1935 με πρωταγωνιστές τους Φρέντρικ Μαρτς και Τσαρλς Λότον βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βίκτορ Ουγκώ που κυκλοφόρησε το 1862, και σκηνοθετήθηκε από τον Ρίτσαρντ Μπολεσλάφσκι.

Η ταινία προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερης Εικόνας, Καλύτερου Βοηθού Σκηνοθέτη, Καλύτερης Κινηματογράφησης και Καλύτερης Επεξεργασίας Ταινιών.

Η πλοκή της ταινίας ακολουθεί βασικά το μυθιστόρημα του Hugo, αλλά υπάρχουν και πολλές διαφορές.

“Οι Άθλιοι” (Les Misérables), το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Βίκτορ Ουγκώ αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα μυθιστορήματα του δεκάτου ενάτου αιώνα. Ασχολείται με τις ζωές αρκετών Γάλλων χαρακτήρων, οι οποίες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, για μια περίοδο άνω των είκοσι ετών στις αρχές του δεκάτου ενάτου αιώνα. Η περίοδος αυτή περιλαμβάνει τους ναπολεόντειους πολέμους και τις δεκαετίες που ακολούθησαν. Το έργο εστιάζει στις προσπάθειες του πρωταγωνιστή Γιάννη Αγιάννη, ενός πρώην καταδίκου, να επανενταχθεί στην κοινωνία, και επιπλέον μελετά την επίδραση των πράξεων του ήρωα για χάρη της κοινωνικής αναγνώρισης. Στο μυθιστόρημα εξετάζεται η φύση του καλού και του κακού και ο νόμος σε μία εκτεταμένη ιστορία, που περιλαμβάνει θέματα όπως την ιστορία της Γαλλίας, την αρχιτεκτονική του Παρισιού, την πολιτική, την ηθική φιλοσοφία, το νόμο, την θρησκεία, τα είδη και την φύση του έρωτα και της οικογενειακής αγάπης. Ο Ουγκώ εμπνεύστηκε τους βασικούς του ήρωες από ένα υπαρκτό πρόσωπο, τον Φρανσουά Ευγένιο Βιντόσκ, ο οποίος κατείχε την ιδιότητα τόσο του αστυνομικού, όσο και του εγκληματία. Στο μυθιστόρημα κάθε μία από τις δύο αυτές ιδιότητες αποδόθηκε σε ξεχωριστά πρόσωπα, στους δύο πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες.

“Οι άθλιοι” στην Βιβλιοθήκη μας.

Το συγκεκριμένο έργο του Βίκτορ Ουγκώ υπάρχει στην Κ.Δ.Β.Κ. σε διάφορες εκδόσεις και μπορείτε να το αναζητήσετε επισκεπτόμενοι την ηλεκτρονική διεύθυνση opac.kozlib.gr.

Μέτρα προστασίας
Προκειμένου να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που συστήνει ο ΕΟΔΥ, στο χώρο θα υπάρχουν πενήντα (50) θέσεις, στην προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ τους, καθώς και απολυμαντικά σκευάσματα, ενώ οι θεατές θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα