HighlightsΚοζάνηΤοπικά Νέα

Μεγάλη η πίεση στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης – Αυξήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων στη Δυτική Μακεδονία (video)

Δύσκολη περιγράφεται η κατάσταση που επικρατεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης τις τελευταίες ημέρες, με τον αριθμό των εισαγωγών ασθενών με Covid-19 να είναι ίδιος με τον αριθμό των εξιτηρίων. Ένας άνθρωπος νοσηλεύεται διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, ενώ η Κλινική Covid είναι υπερπλήρης. Ασθενείς που φτάνουν στο νοσοκομείο μεταφέρονται σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής, κυρίως στο Μποδοσάκειο, αλλά και στα Γρεβενά -όπου υπάρχει διαθέσιμη κλίνη.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία για τον αριθμό των μολύνσεων: Στη δυτική Μακεδονία ο αριθμός ήταν σταθερός τις τελευταίες εβδομάδες -μεταξύ 1.600 και 1.700 κρουσμάτων- ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός έφτασε τα 1.800 κρούσματα. Από αυτά, πάνω από 900 καταγράφονται στον δήμο Κοζάνης, με αυξητική πορεία της τάξης του 74% σε λίγες μόνο ημέρες, ενώ 87% είναι η αύξηση στον δήμο Εορδαίας.

Χαμηλά παραμένουν τα ποσοστά εμβολιασμού -55% στην ΠΕ Κοζάνης, 51% στην ΠΕ Φλώρινας, 54% στην ΠΕ Γρεβενών, και 58% στην ΠΕ Καστοριάς. Οι εισαγωγές αναφέρεται ότι αφορούν σε μεγάλο βαθμό νέους ανθρώπους, και ο διευθυντής της ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Στόκκος, απευθύνει έκκληση για εμβολιασμό σε όλους.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα