Γενικά

Μειωμένο ωράριο στο δημόσιο για γονείς με παιδιά που πάνε σχολείο

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε τόσο για το μειωμένο ωράριο όσο και για την άδεια ειδικού σκοπού – Μέχρι τέλος Ιουνίου.

Ουπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε στο ΣΚΑΪ και ανέφερε ότι έχει ληφθεί ήδη μέριμνα για τους γονείς που εργάζονται στο δημόσιο και έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο. Για αυτούς προβλέπεται μειωμένο ωράριο καθώς δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία.

«Έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τους γονείς που εργάζονται στο δημόσιο τομέα, να μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, καθώς δε θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι, εφ’ όσον με απόφαση του σχολείου θα γίνονται εκ περιτροπής μαθήματα, σημείωσε ότι «συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού και κάθε τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας, οι υπάλληλοι θα χρεώνονται μία κανονική». Ο υπουργός Εσωτερικών, εξήγησε ότι «τόσο το μειωμένο ωράριο όσο και η άδεια ειδικού σκοπού θα ισχύσουν μέχρι τέλος Ιουνίου, όσο δηλαδή διαρκεί η σχολική χρονιά».

Ερωτηθείς σχετικά με τις άδειες ειδικού σκοπού για τον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «οι σχετικές ανακοινώσεις γίνονται από το Υπουργείο Εργασίας».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα