Γενικά

Μετά τις αντιδράσεις ο Γεωργιάδης ανακοινώνει 50.000 δωρεάν χειρουργεία, ποιους αφορούν

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την Κυριακή περίπου 50.000 δωρέαν επεμβάσεις που εκκρεμούν σε απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ, για όσους πολίτες έχουν συμπληρώσει μεγάλο χρονικό διάστημα σε λίστα αναμονής.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα η ανακοίνωση του Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για διακοπή των προγραμματισμένων τακτικών επεμβάσεων της λίστας χειρουργείων ελλείψη ιατρικού προσωπικού.

Μιλώντας στο Open την Κυριακή, ο υπουργός Υγείας – που είχε διαψεύσει το τέλος των χειρουργείων στο Παίδων – ανακοίνωσε 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για όσους έχουν συμπληρώσει μεγάλο χρονικό διάστημα στη λίστα αναμονής, με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Θέλω να κάνω την επίσημη ανακοίνωση για το πώς θα λειτουργήσει αυτό. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα γίνει συνέντευξη Τύπου. Μεγαλύτερη προτεραιότητα θα έχει όποιος έχει την μεγαλύτερη αναμονή στη χώρα. Δεν μπορώ να δεχτώ πως υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν 2-3 χρόνια«, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως προχωρά σε μετακίνηση ιατρών από άλλα νοσοκομεία ενώ ταυτόχρονα, προκήρυξε και 3 θέσεις ειδικευμένων γιατρών για το αναισθησιολογικό τμήμα.

«Βάζουμε προκηρύξεις και δεν ανταποκρίνονται»

«Το μεγαλύτερο έλλειμμα των αναισθησιολόγων στην Ελλάδα σήμερα με πολύ μεγάλη διαφορά το έχει η πόλη της Θεσσαλονίκης, υποστήριξε στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η κατάσταση στο “Αγλαΐα Κυριακού” είναι εξαιρετικά καλύτερη από ότι στο Ιπποκράτειο. Εκεί για να κάνουμε τις εφημερίες, έχουμε επιτάξει αναισθησιολόγους από τον ιδιωτικό τομέα και τους φέρνουμε με το ζόρι στο ΕΣΥ για να κάνουν εφημερίες.

»Η Αθήνα είναι σε καλή κατάσταση σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη. Έχουμε κάνει 7 φορές προκήρυξη για θέση αναισθησιολόγων και ελάχιστοι έχουν ανταποκριθεί».

Όπως επισήμανε ο υπουργός, ο μισθός είναι περίπου 2.500 ευρώ: «Πράγματι, οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ καλύτερες», σχολίασε.

«Σε μια πενταετία από τώρα θα έχουμε πολλούς αναισθησιολόγους από τις σχολές. Από το αν θα μείνουν στην Ελλάδα είναι άλλη συζήτηση γιατί αυτή την ώρα η έλλειψη τους είναι πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη. Μια ιδιωτική κλινική ή ένα δημόσιο νοσοκομείο στη Γερμανία μπορεί να δίνει 12.000 ευρώ το μήνα.

»Στη Ρουμανία παίρνουν 7.000 ευρώ. Ένας από τους βασικούς λόγους που ξεκινάμε την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων ως ένα πρώτο μέτρο είναι γιατί πιστεύουμε πως η περισσότερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις θα κάνει τη θέση του γιατρού στο ΕΣΥ περισσότερο ελκυστική και τελικά με περισσότερες αμοιβές».

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα