Γενικά

Μετακίνηση εκτός νομού: Κλείνουν τα «παραθυράκια» – Τι θα περιλαμβάνει η σχετική απόφαση

Φρένο στα «παραθυράκια» για τη μετακίνηση εκτός νομού ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση

Υπουργική απόφαση η οποία θα κλείνει τις εξαιρέσεις για τη μετακίνηση εκτός νομού θα εκδοθεί εντός της ημέρας.

Η ισχύς των μέτρων, μάλιστα, δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και από σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η ΚΥΑ θα κλείνει τα «παραθυράκια» για την μετακίνηση από νομό σε νομό.

Με βάση τις ίδιες πηγές, θα προβλέπεται πως για μετακίνηση για λόγους υγείας απαιτείται βεβαίωση από δημόσια δομή, ενώ είναι πιθανόν να υπάρξει διασταύρωση μέσω της ΕΡΓΑΝΗ για όσους επικαλούνται λόγους εργασίας για να ταξιδέψουν.

Σαρωτικοί οι έλεγχοι στα διόδια

Σύμφωνα με την τροχαία οι περισσότεροι έχουν τα απαραίτητα έγγραφα από το σύστημα «Εργάνη».

Υπάρχουν, βέβαια, και αρκετοί που υποστηρίζουν ότι πρέπει να ταξιδέψουν εκτός Αττικής λόγω βλάβης στην εξοχική τους κατοικία επικαλούμενοι διαρροή υδάτων με τους αστυνομικούς από την πλευρά τους να ζητούν σχετικά έγγραφα από τους δήμους.

Αρκετοί είναι, δε, αυτοί που πλέον επικαλούνται τα… πορτοκάλια ως δικαιολογία για να τους επιτραπεί η διέλευση, μια δικαιολογία που στο παρελθόν είχε την εκδοχή της ελιάς.

«Έχω τα έγγραφα μαζί μου» λένε ορισμένοι οδηγοί, με άλλους να τονίζουν ότι σωστά γίνονται οι έλεγχοι αν και όπως λένε δεν έχει τόση αστυνομία στους επαρχιακούς δρόμους.

Οι αστυνομικοί, όμως, έχουν ακούσει και πιο περίεργες δικαιολογίες όπως αυτή ενός οδηγού που τους είπε ότι πάει στο Κιλκίς για… ραντεβού με γιατρό.

Άλλος Αθηναίος είπε ότι πηγαίνει μια φορά την εβδομάδα στη Λιβαδειά για να ταΐσει τον σκύλο του.

Δεν λείπουν, δε, και περιπτώσεις οδηγών που παρουσιάζουν έντυπα από την «Εργάνη» σβησμένα με μπλάνκο, χρησιμοποιώντας, δηλαδή, παλαιότερα έγγραφα επειδή πλέον ανανεώνονται κάθε 15 ημέρες με αυστηρούς όρους.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα