Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Μερίδες
32-34
ΥΛΙΚΑ
- 1 κουτί (397 γραμμ.) ζαχαρούχο γάλα
- 400 γραμμ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Και ακόμα
- υλικά όπως ξύσμα λεμονιού, ξύσμα πορτοκαλιού, κακάο, σταγόνες σοκολάτας, τριμμένη καρύδα, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, χρωματιστή τρούφα, καραμελάκια σοκολάτας, κλπ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενσωματωθεί στο μίγμα.
- Προσθέτουμε τα υλικά της προτίμησής μας. Εγώ χώρισα τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη και πρόσθεσα:
- – 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού και 100 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας στο ένα μέρος
- – 1 κουταλιά κακάο και m&m’s στο δεύτερο
- – 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού και τριμμένη καρύδα (για την επικάλυψη) στο τρίτο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (χρησιμοποίησα περίπου 1½ κουταλάκι του γλυκού για κάθε μπισκότο) και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί.
- Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για 16-18′ και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε αεροστεγές τάπερ.