Lifestyle Tips

Μπισκότα σιμιγδαλιού γεμιστά με πάστα σύκου, της Ντίνας Νικολάου – Πλούσια σε θρεπτική αξία

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. χοντρό σιμιγδάλι ΗΛΙΟΣ
  • 130 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 140 ml νερό
  • Για τη γέμιση
  • 500 γρ. μαρμελάδα σύκο
  • 2 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  • ΒΗΜΑ 1Για τη ζύμη: Βάζω σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, το αλάτι, τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο και ανακατεύω με τα δάχτυλά μου για να βραχεί καλά το σιμιγδάλι. Προσθέτω το νερό σταδιακά, ανακατεύοντας με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία ζύμη.
  • ΒΗΜΑ 2Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά.
  • ΒΗΜΑ 3Για τα μπισκότα: Χωρίζω τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Βάζω το πρώτο μέρος ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Αφαιρώ το επάνω αντικολλητικό χαρτί και απλώνω σε όλη την επιφάνεια την γέμιση όσο γίνεται πιο λεία.
  • ΒΗΜΑ 4Βάζω το δεύτερο κομμάτι ζύμης ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και ανοίγω σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρω το φύλλο επάνω από την πάστα σύκου και πιέζω να κολλήσει καλά. Το ύψος δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1½ εκ. αν το ύψος του είναι περισσότερο, πιέζω με τον πλάστη για να λεπτύνει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε τρίγωνα ή σε ρόμβους.
  • ΒΗΜΑ 5Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνω τα μπισκότα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρω πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.

 

dinanikolaou.gr 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα