Γενικά

Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ -Τι κυβέρνηση θέλουν οι πολίτες – Πώς κατανέμονται οι έδρες

Τι δείχνουν τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης λίγο πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Προβάδισμα 6,3% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega.

Tα ποσοστά των κομμάτων

Αναλυτικότερα η ΝΔ συγκεντρώνει 29,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 8,9%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 2,6%, το ΜεΡΑ25 3,7%, ενώ «δεν ξέρω/αναποφάσιστοι» δηλώνει το 12,2% των ερωτηθέντων.

Πού βαδίζει η χώρα

Στην ερώτηση για το πού βαδίζει η χώρα, το 56% απαντά πως πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 38% απαντά πως η χώρα πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση.

Τι κυβέρνηση θέλουν οι πολίτες

Όσον αφορά στην ερώτηση για το τι κυβερνήσεις θέλουν οι πολίτες το 47% προτιμά κυβερνήσεις συνεργασίας, ενώ το 51% αυτοδύναμες.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, το 37% προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 21% προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα.

Πώς κατανέμονται οι έδρες 

Η έρευνα δίνει 121 έδρες στη Νέα Δημοκρατία, 94 στον ΣΥΡΙΖΑ, 36 στο ΠΑΣΟΚ, 23 στο ΚΚΕ, 11 στην Ελληνική Λύση και 15 στο ΜέΡΑ 25.

Αν αθροιστούν οι έδρες των κομμάτων που θα μπορούσαν να σχηματίσουν προοδευτική κυβέρνηση, αυτό είναι εφικτό. Ωστόσο, μόνο με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ 25 οι έδρες φτάνουν τις 145, αν υπολογίσει κανείς ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμιά κυβέρνηση συνεργασίας.

Από την άλλη, οι 121 έδρες της ΝΔ με τις 36 του ΠΑΣΟΚ σχηματίζουν ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας με 157 βουλευτές από την πρώτη κάλπη.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα