Γενικά

Νίκος Σειραγάκης: «Έχω εκτίσει την ποινή μου» λέει ο προπονητής με τα… 401 χρόνια κάθειρξης

Ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 401 ετών για κακοποίηση ανήλικων αθλητών του, μίλησε για πρώτη φορά και αναφέρθηκε στην αποφυλάκιση του, σημειώνοντας ότι… έχει εκτίσει (!) την ποινή του.

 

Με αφορμή την απόφαση της Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αδαμαντίας Οικονόμου που ζητάει αναίρεση του βουλεύματος της αποφυλάκισης, ο Νίκος Σειραγάκης μίλησε στο Star.

Ο Σειραγάκης δήλωσε πως «παρά τη νόμιμη και αιτιολογημένη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών και τη σύμφωνα εισαγγελική πρόταση ο μιντιακός κόσμος δείχνει ανικανοποίητος. Ελάχιστα είναι τα μέσα που δημοσιεύουν την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που τεκμηριώνει το νόμιμο της αποφυλάκισής μου και ακόμα λιγότερα αυτά που αναφέρονται στη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνου που τάχθηκε υπέρ της νομιμότητάς της».

«Το “κοινό περί δικαίου αίσθημα” απαιτεί την επιστροφή μου στη φυλακή, έστω κι αν έχω εφαρμόσει και πάλι στο ακέραιο όσα μου έχουν οριστεί. Έχω σεβαστεί την απόφαση της Δικαιοσύνης και έχω εκτίσει την ποινή που μου επιβλήθηκε.

Δεν έχει νόημα να παρουσιάσω τη θέση μου για τα γεγονότα, το δικαστήριο με έκρινε ένοχο, όφειλα να σεβαστώ την απόφαση της Δικαιοσύνης και αυτό έπραξα, εκτίοντας αδιαμαρτύρητα την ποινή που ο νόμος προβλέπει, σε συνθήκες απερίγραπτης φρίκης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο προπονητής, ο οποίος καταδικάστηκε για κακοποίηση αθλητών του, ανέφερε πως «αυτό που συστηματικά αποκρύπτουν είναι ότι και οι τρεις δικαστές του ΜΟΔ Πειραιά που δικάστηκα πρωτόδικα, ομόφωνα πρότειναν να μου χορηγήθηκαν ελαφρυντικά, μειοψήφησαν όμως έναντι των τεσσάρων ενόρκων. Όσοι γνωρίζουν τις δικαστικές πρακτικές αντιλαμβάνονται ότι ποτέ δικαστές δεν θα πρότειναν κάτι τέτοιο, για μια υπόθεση με τα χαρακτηριστικά που μου αποδίδονται από τον Τύπο».

«Όσα συμβαίνουν τώρα είναι επανάληψη της ίδιας μεθόδευσης που είχε ακολουθηθεί και πριν τρία χρόνια. Και τότε, απολύτως νόμιμα είχα αποφυλακιστεί. Είναι ένα τεράστιο ψέμα, κι ας εμφανίζεται σε όλα τα μέσα, πως δήθεν είχαν παραβιάσει τους όρους που μου είχαν τεθεί.

Αν τολμήσετε μια πρόχειρη έρευνα θα διαπιστώσετε ότι ποτέ δεν είχα περιοριστικό όρο να κινούμαι στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς, όπως αναφέρεται παντού, ποτέ δεν με συνέλαβαν σε όμορο Δήμο. Η δήθεν παραβίαση των όρων μου ήταν μια μεθόδευση, για να δικαιολογηθεί η σύλληψή μου», πρόσθεσε στη συνέχεια ο προπονητής.

Επιπλέον, ανέφερε πως «δεν ξέρω πόσο τιμητικό είναι για το νομικό μας σύστημα, αλλά αυτό συνέβη το 2020 και ακριβώς το ίδιο μεθοδεύεται και τούτη τη φορά. Είναι τέτοια η μιντιακή πίεση που θα βρεθεί τρόπος. Κι αν δεν βρεθεί να εφευρεθεί»

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα