LifestyleTips

Νόστιμα εύκολα και Νηστίσιμα αυτά τα χριστουγεννιάτικα τρουφάκια

Υλικά

2 κούπες καρύδια αλεσμένα
1 κούπα πούδρα αμυγδάλου
1 & 1/2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
1/3 κούπας κακάο
1-2 σταγόνες υγρή βανίλια
1 κούπα νερό
2 κούπες ζάχαρη
3 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Σοκολατένια νηστίσιμα corn flakes
Διάφορες τρούφες, καρύδα, φλούδες αμυγδάλου για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα τρουφάκια

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και μόλις αρχίζουν να βράζουν ρίχνουμε το κονιάκ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, την πούδρα αμυγδάλου τη φρυγανιά, το κακάο και τη βανίλια.

Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε μια ομοιογενή ζύμη. Αν είναι πολύ αραιή προσθέτουμε λίγη ακόμα φρυγανιά. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για να σφίξει για περίπου μισή ώρα. Πλάθουμε μπαλάκια και τα τυλίγουμε μέσα σε τρούφα της αρεσκείας μας ή καρύδα.

Για τα κουκουνάρια

Με τη ζύμη από τα τρουφάκια πλάθουμε την βάση σε σχήμα αχλαδιού.
Κολλάμε περιμετρικά τα corn flakes και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και τις τρούφες.

 

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα