Γενικά

O «Αρκτούρος» φροντίζει 4 ζαρκαδάκια που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα

Τετράδα έγιναν πλέον τα ζαρκαδάκια που περιθάλπει ο «Αρκτούρος» αφού βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

 

Μετά τον τραυματισμένο στο πόδι Θωμά και τη Μάτα, στην παρέα προστέθηκαν η Σελίν και η Ανθή. Σύμφωνα με την οργάνωση, η Σελίν βρέθηκε στον οικισμό Σέλινα, στο νομό Άρτας από κτηνοτρόφο που την έσωσε από μία αλεπού που την κυνηγούσε και την είχε ήδη τραυματίσει ελαφρά στο πρόσωπο. Η Ανθή βρέθηκε στο Ανθοχώρι Καρδίτσας από υπαλλήλους ενός ξενοδοχείου που την εντόπισαν να τριγυρνά μόνη της κοντά σε δασική περιοχή, καλώντας τη μαμά της.

«Είναι η εποχή που έχουμε γέννες, γι’ αυτό και βρίσκονται νεαρά ζαρκάδια, τα οποία διαχωρίζονται μωρά από τη μάνα ή γιατί τα κυνηγάνε σκυλιά ή άλλα άγρια ζώα», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καθηγήτρια Κτηνιατρικής, με ειδικότητα στην περίθαλψη άγριων και εξωτικών ζώων, Νατάσα Κομνηνού.

Τα τέσσερα μικρά ζαρκάδια θα ζήσουν για περίπου έναν χρόνο σε ειδικό χώρο στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο του «Αρκτούρου» και στη συνέχεια θα επανενταχθούν στο φυσικό περιβάλλον.

 

Με αφορμή τα περιστατικά αυτά, η περιβαλλοντική οργάνωση ενημερώνει τους κατοίκους των ορεινών περιοχών, ότι όπως και με όλα τα άγρια ζώα, έτσι και με τα νεαρά ζαρκάδια, θα πρέπει να αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή μαζί τους ή να τα απομακρύνουν από το σημείο που τα βρίσκουν, αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος και δεν κινδυνεύει η υγεία τους. Τα ζαρκάδια επιλέγουν κάποιο απομονωμένο σημείο για να αφήσουν τα μικρά τους και επιστρέφουν συχνά για το τάισμα.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα