HighlightsΓενικά

Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Οι πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πλησιάζει και ήδη οι μετεωρολόγοι κάνουν τις εκτιμήσεις τους για τον καιρό με τον οποίο θα γιορτάσουμε την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, αλλά και τα Κούλουμα.
Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτιμά ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλύτερες από ότι αυτές που έχουμε στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Την ίδια ώρα, ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του σημειώνει: «στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τη Δευτέρα τοπικές βροχές, οι οποίες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Την Τρίτη φαινόμενα σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο, Μακεδονία και σταδιακά τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Την Τετάρτη στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Την Πέμπτη και την Παρασκευή άστατος καιρός αρχικά στα βορειοανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στην υπόλοιπη χώρα. Τάση υποχώρησης της αστάθειας το Σαββατοκύριακο».

Η Αναστασία Τυράσκη, μετεωρολόγος της ΕΡΤ, κάνει λόγο για θυελλώδεις νοτιάδες, σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και κατά τόπους καταιγίδες στο ξεκίνημα αυτής της εβδομάδας. Η αστάθεια του καιρού αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι και την Παρασκευή. Ωστόσο, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ήπιο καιρό, περιορισμένα φαινόμενα και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα