Γενικά

Ο πρώτος σκύλος θεραπευτής για τα κακοποιημένα παιδιά

Πρωτοπορεί το Μπουένος Άιρες, με τον πρώτο σκύλο θεραπευτή παγκοσμίως που εργάζεται σε χώρο δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, στο δικαστήριο της πόλης έχει διαμορφωθεί μία αίθουσα αναμονής μόνο για κακοποιημένα παιδιά που βρίσκονται εκεί για να καταθέσουν. Οι μικροί σε αυτό τον χώρο μπορούν να γνωρίσουν ένα Γκόλντεν Ριτρίβερ, τον πεντάχρονο Titan. Μαζί του μπορούν να παίξουν και να του προσφέρουν λιχουδιές.

Ο Titan μάλιστα, είναι ο πρώτος σκύλος θεραπευτής παγκοσμίως που εργάζεται σε δικαστήριο για αυτό τον σκοπό. Έχει εκπαιδευτεί ειδικά για να δουλεύει με παιδιά.

«Ο Titan βρίσκεται στον χώρο όπου διεξάγεται η συνέντευξη κακοποιημένων παιδιών από τις Αρχές. Όταν φτάνουν στην αίθουσα αυτη, περνάνε λίγο χρόνο μαζί του, πράγμα που τα χαλαρώνει και τους «παίρνει» το στρες» αναφέρει ο Γενικός Σύμβουλος Κηδεμόνων, Yael Bendel, στη La Republica.

Όταν η διαδικασία τελειώσει, ο Titan περιμένει ξανά τα παιδιά και τα βοηθάει να ξεχάσουν το άγχος που βίωσαν αποκαλύπτοντας την κακοποίησή τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα