HighlightsΚοζάνηΤοπικά Νέα

Οδηγός των ΚΤΕΛ Κοζάνης έκανε ΚΑΡΠΑ και έσωσε άνδρα που έπαθε καρδιοαναπνευστική ανακοπή

Σε μια συγκινητική στιγμή, οδηγός λεωφορείου των ΚΤΕΛ Κοζάνης αντέδρασε με ανθρωπισμό, καθώς βοήθησε έναν επιβάτη που ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του.

Όλα συνέβησαν στο χθεσινό δρομολόγιο για την Αθήνα, όταν ένας άνδρας 50-55 ετών, στον τερματικό σταθμό για Αθήνα, κατέβηκε για να παραλάβει την βαλίτσα του, ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε καθώς υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Ο οδηγός χωρίς δεύτερη σκέψη έδωσε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ. Ο άνδρας μετά την έγκαιρη επέμβαση του οδηγού είναι καλά στην υγεία του, δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ βρίσκεται προληπτικά στο νοσοκομείο.

Η πρωτοβουλία αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της αλληλεγγύης και της ανθρώπινης συμπόνιας στον δημόσιο χώρο, δίνοντας ένα θετικό παράδειγμα που πρέπει να εμπνεύσει και άλλους, στο θέμα των πρώτων βοηθειών.

Το να γνωρίζει κάποιος πρώτες βοήθειες είναι πολύ σημαντικό αλλά και αναγκαίο καθώς είμαστε ο συνδετικός κρίκος, η αλυσίδα μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο για να κρατηθεί κάποιος στη ζωή.

kouzounews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα