EventsHighlightsΚοζάνηΟδηγός πόλης - ΠροτάσειςΤοπικά Νέα

Οι εορταστικές εκδηλώσεις σε Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά, Βόιο, Εορδαία!

ΚΟΖΑΝΗ

Συνεχίζονται στην Κοζάνη οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος. Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου το πρωί στους κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης η « ΠΑΝΔΩΡΑ» θα πραγματοποιήσει  μουσικό περίπατο και κάλαντα στο Δημαρχείο.

Στις 10 το πρωί στην Αιανή θα πραγματοποιηθεί το έθιμο « Λουγκατσάρια». Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στις 10:30 στο Δημαρχείο Κοζάνης Δεξίωση και κοπή της Βασιλόπιτας.

Στις 11 την ίδια μέρα στη Να Καρδιά θα πραγματοποιηθεί το «Έθιμο Καπιταναίων» από τον Πολιτιστικό Σύλλογος Νέας Καρδιάς « Η ΠΡΟΟΔΟΣ».

ΓΡΕΒΕΝΑ

Εκδήλωση με θέμα « Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ – έρχεται στην πόλη μας» συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στα Γρεβενά σήμερα Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας. Συμμετέχουν εθελοντικά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Γρεβενών, μέλη των χορευτικών τμημάτων του Δήμου Γρεβενών, η παραδοσιακή χορωδία του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών. Την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά  Στέργιος Κώττας, Γιώργος Δούμας και Δημήτρης Καραπούλιος. Θα δοθούν δώρα και το κρασί θα ρέει άφθονο.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Στην Καστοριά συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία « Καστοριά 2020». Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στην πλατεία Ντολτσό θα γίνει η υποδοχή του νέου έτους με ένα μουσικό υπερθέαμα, με την υποστήριξη του συλλόγου Καταστημάτων καφεστίασης και Αναψυχής Καστοριάς.

Στο Άργος Ορεστικό  προγραμματίζονται εορταστικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί   Γουρουνοχαρά στην κεντρική πλατεία του Άργους Ορεστικού με τη συμμετοχή όλων των συλλόγων. Παραδοσιακή ζωντανή μουσική, τσιγαρίδες στη λαδόκολλα, κρασί, άφθονο κέφι.  Μπουλούκια καρναβαλιστών στους δρόμους της πόλης. Υποδοχή της νέας χρονιάς γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της κεντρικής πλατείας με χορό, ευχές για καλή χρονιά και αισιοδοξία. Την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου στις 3 το μεσημέρι θα γίνει Παρέλαση καρναβαλιστών στην οδό Μ. Αλεξάνδρου στο Άργος Ορεστικό. Ακολουθεί γλέντι στην κεντρική πλατεία της πόλης με κρασί (προσφορά του Δήμου), κέφι και πολύ χορό.

Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου στις  2:30 το μεσημέρι  οι μικροί  φίλοι συγκεντρώνονται στο Δημαρχείο για να συναντήσουν τον Αη Βασίλη και όλοι μαζί, αφού χορέψουν σε κεντρικά σημεία της πόλης, καταλήγουν στο Πνευματικό Κέντρο για να πάρουν τα δώρα τους.Στις 3 το μεσημέρι  – Αναβίωση του εθίμου της πατερίτσας. Τσιγαρίδες και κρασί, προσφορά του Δήμου και συγκέντρωση όλων στην κεντρική πλατεία.

Στην Κοινότητα Γέρμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί Κάλαντα στις γειτονιές του χωριού. Στην Κοινότητα Γέρμα επίσης  την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί το πρόγραμμα περιλαμβάνει Παραδοσιακό Γερμανιώτικο Καρναβάλι στην πλατεία του χωριού, με δωρεάν σουβλάκια και κρασί.

ΒΟΪΟ

Με το άναμμα κλαδαριάς στην πλατεία της Χώρας της Σιάτιστας από τον Σύλλογο των Αμπελουργών « Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ» συνεχίζονται σήμερα Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου οι εκδηλώσεις στη Σιάτιστα. Στις 9 το βράδυ άναμμα κλαδαριάς στην πλατεία Γεράνειας από τον Ιππικό Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο « Ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ». Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα Παράσταση με τον καραγκιόζι από τον Ηλία Ώττα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου στην Σιάιτιστα στις 6 το απόγευμα παράσταση Καραγκιόζη από τον Ηλία Ώττα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Στην  Νεάπολη σήμερα Δευτέρα στις 5:30 το απόγευμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορό και παιχνίδια από τον Σύλλογο Γυναικών Νεάπολης στον Πεζόδρομο Νεάπολης. Στην Εράτυρα σήμερα Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ « ΣΟΥΡΒΑ» στην κεντρική πλατεία και γλέντι των Μπουμπουσαριών. Την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου μετά τη Δοξολογία καλωσόρισμα του Νέου χρόνου στην κεντρική πλατεία με κεράσματα και χορό. Στις 9 το βράδυ Ετήσιος χορός από το Φίλαθλο Σωματείο Αναγέννησης Εράτυρας στην αίθουσα εκδηλώσεων. Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου επίσης στην Εράτυρα στις 3 το μεσημέρι Παρέλαση των Μπουμπουσαριών , εκκίνηση από το παζάρι προς την κεντρική πλατεία. Στο Μικρόκαστρο την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου στις 2:30 το μεσημέρι θα γίνει η αναβίωση του χορού Γκαχελώνας. Στην Γαλατινή την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα Μετά τον εκκλησιασμό αναβίωση του εθίμου των « ΚΔΟΥΝΑΔΩΝ» στην πλατεία Αγίας Παρασκευής. Στις 3 το μεσημέρι « Ρουγκουτσάρια» στην Γαλατινή.

ΕΟΡΔΑΙΑ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Δήμο Πτολεμαίδας. Σήμερα Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 11 το πρόγραμμα περιλαμβάνει « Τι Πτολεμαϊδες ΜέγΑ Βασίλη» θεατρική ομάδα, « Το πιο νόστιμο Χριστουγεννιάτικο δένδρο», παιχνίδι στο καράβι των ξωτικών, στις 6 το απόγευμα παράσταση « Το Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι παπιγιόν και άλλα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα