Γενικά

Ομάδες κρούσης στον Έβρο – Αυξημένη κινητικότητα στα σύνορα

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΣΚΑΙ, η αυξημένη κινητικότητα στον Εβρο οδήγησε στη δημιουργία δύο ομάδων τύπου ΕΚΑΜ, οι οποίες θα επανδρώνονται με 30 άτομα. Οι ομάδες θα σαρώνουν τον Εβρο ώστε να εξαρθρώνουν κυκλώματα δουλεμπόρων αλλά και να αποτρέπουν μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές.

Η στελέχωση των ομάδων κρούσης προέρχεται από τις προσλήψεις νέων συνοριοφυλάκων, οι οποίοι θα πραγματοποιούν περιπολίες σε ένα μεγάλο κομμάτι του ποταμού. Παράλληλα, με τον ίδιο τρόπο θα ενισχυθούν και τα νησιά. Ήδη έχουν γίνει προσλήψεις 530 συνοριοφυλάκων.

Από αυτούς, οι 240 θα βρεθούν στη Λέσβο, οι 100 στην Κω, 98 στην Χίο, 40 στην Λέρο, 30 στην Σάμο, ενώ στη Σύμη και στο Καστελλόριζο, 20 και 12 αντίστοιχα. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα προσληφθούν 746 νέοι συνοριοφύλακες. Οι 480 από αυτούς θα κατανεμηθούν σε πέντε Προαναχωρητικά Κέντρα Κράτησης και ακόμη 266 θα ενισχύσουν τα νησιά.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα