Γενικά

Οριστικό τέλος στο σενάριο «EUROMEDICA»- Εσωτερικές λύσεις αναζητά το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης- Οριακή η κατάσταση

Οριστικό τέλος στο σενάριο «Euromedica» έβαλε σήμερα η ειδική επιτροπή η οποία συστάθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, με σκοπό τον έλεγχο όλων των διαδικασιών για τη μεταφορά των λεγόμενων «καθαρών περιστατικών» στην ιδιωτική κλινική της πόλης ώστε να αποσσυμφωρηθεί το νοσοκομείο και να μετατραπεί ουσιαστικά σε κλινική covid.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή ανέφερε σημαντικά πρακτικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να αποσύρεται το σενάριο το οποίο είχε προκριθεί όλα τα τελευταία 24ωρα και τη διοίκηση του Μαμάτσειου να αναζητά εσωτερικές λύσεις για την πολύ δύσκολη διαχείριση της κατάστασης.

Οι πρώτες ενέργειες καταλήγουν στην παραμονή καθαρών περιστατικών στη μαιευτική- γυναικολογική με περίπου 22 κλίνες, ενώ πλέον δεν αποφευχθεί η επιλογή μετατροπής της ψυχιατρικής κλινικής σε κλινική covid ώστε να προστεθούν συνολικά 55 κλίνες(μαζί με τις άλλες κλινικές) και το Μαμάτσειο να διαθέτει δυναμικότητα 100 κρεβατιών covid.

Πάντως αυτές τις ώρες το Μαμάτσειο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές της περιοχής, ώστε να συμβάλλουν για κάποιες ημέρες στη φιλοξενία των περιστατικών του, με τις αντοχές του Νοσοκομείου της Κοζάνης να μην μπορούν να ξεπεράσουν τις 8-10 ημέρες, αν η ροή των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς.

Ζήσης Πιτσιάβας

Πηγη

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα