Γενικά

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς Σήμερα- Δείτε γιατί τη γιορτάζουμε!

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, μια γιορτή αγάπης που κάθε χρόνο αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς.

Η ιδέα για την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς προήλθε το 1986 από τον φοιτητή Kevin Zaborney, στο Μίσιγκαν των Η.Π.Α, o οποίος ήθελε να καταρρίψει το γεγονός ότι οι Αμερικάνοι δεν εξέφραζαν την αγάπη τους δημόσια. Έψαχνε ακόμη έναν τρόπο ώστε να εκφράζουμε την αγάπη μας στους ανθρώπους, πέρα από τις Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Μπορεί να μην έχει καταγραφεί επίσημα ως παγκόσμια ημέρα από τον ΟΗΕ, αλλά όλες οι χώρες το αναπαράγουν και το υιοθετούν.

Οι ειδικοί τη θεωρούν ως το καλύτερο φάρμακο, αφού τα οφέλη της είναι πολλά και έστω και μία αγκαλιά μέσα στην ημέρα, μπορεί να μας χαρίσει μία καλύτερη ζωή.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί τονίζουν πως μόνο 10 δευτερόλεπτα αγκαλιάς είναι αρκετά για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και οι ορμόνες του στρες και να αυξηθούν οι ορμόνες της ευεξίας (όπως η ωκυτοκίνη).

Κάθε 21 Ιανουαρίου όλοι οι άνθρωποι της Γης αγκαλιάζουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους. Μία αγκαλιά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως ωφελεί τη σωματική και πνευματική  υγεία. 

Η Παγκόσμια Ημέρα αγκαλιάς είναι άκρως δημοφιλής και ευρέως γνωστή, και γιορτάζεται στις ΗΠΑ, στη Ρωσία, την Αυστραλία, όλη την Ευρώπη και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου.

Για αυτό το λόγο, αγκαλιαστείτε!

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα