Γενικά

Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης σήμερα- Mικρές πράξεις καλοσύνης, μεγάλα χαμόγελα

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Καλοσύνης για το 2021 είναι «Ο κόσμος που φτιάχνουμε – εμπνέουμε την καλοσύνη».

Σε έναν κόσμο που μοιράζει απλόχερα τοξικά σχόλια, σε έναν κόσμο που κρύβεται πίσω από ψεύτικα προφίλ και στάζει χολή, σε έναν κόσμο που απομονώθηκε ακόμα πιο βαθιά στα γκρίζα διαμερίσματά του, η καλοσύνη είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ και η Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης γίνεται η γιορτή που πρέπει να κάνουμε σημαία αλλαγής, προσωπικής και συλλογικής.

Αυτή η ημέρα γιορτάζεται παγκοσμίως κάθε χρόνο στις 13 Νοεμβρίου και προωθεί την ευγένεια σε όλο τον κόσμο ενώ ενθαρρύνει τους ανθρώπους να επιδοθούν σε τουλάχιστον μία πράξη καλοσύνης που είναι η μόνη αιτία για να γίνουμε όλοι ένα.

Άλλωστε, η αγάπη, η συμπόνια, η γενναιοδωρία και το σημαντικότερο η καλοσύνη είναι αυτά που χρειάζεται ο κόσμος σήμερα, που δοκιμάζεται σε επίπεδο ενσυναίσθησης, περισσότερο από ποτέ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης θεσπίστηκε τελικά το 1998 και 23 χρόνια αργότερα, σε έναν κόσμο που φαίνεται να διχάζεται όλο και περισσότερο, όλοι γνωρίζουμε ότι το να κάνουμε μικρές πράξεις καλοσύνης για αγνώστους ή ανθρώπους που έχουν ανάγκη είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτός ο κόσμος καλύτερος. Δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια, αλλά έχει απίστευτο αντίκτυπο στους γύρω μας.

Γι’ αυτό δημιουργήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης – ώστε να μπορούμε να γιορτάσουμε καλές πράξεις αυτήν την ιδιαίτερη ημέρα και να εμπνεύσουμε και τους γύρω μας να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό. Στις 13 Νοεμβρίου κάθε έτους, άνθρωποι από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται για να δημιουργήσουν μια αλυσιδωτή αντίδραση συμπόνιας εκτελώντας τυχαίες πράξεις καλοσύνης για εντελώς ξένους.

Δεν χρειάζεται καν να φύγεις από το σπίτι ή να ξοδέψεις χρήματα – απλώς κάνε κάτι καλό για κάποιον άλλο! 

Ο στόχος είναι απλός – σκόρπισε όσο το δυνατόν περισσότερα χαμόγελα σε ολόκληρο τον πλανήτη ενθαρρύνοντας όλους όσοι συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης 2021. Και το όφελος θα είναι διπλό. Και για τους άλλους και για την ψυχή σου. Πιστεύεται μάλιστα ότι οι άνθρωποι που είναι ευγενικοί και γενναιόδωροι τείνουν να έχουν πολύ πιο σταθερή ψυχική υγεία, βιώνουν λιγότερο άγχος και είναι πολύ πιο υγιείς συναισθηματικά καθώς και σωματικά.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Καλοσύνης για το 2021 είναι «Ο κόσμος που φτιάχνουμε – εμπνέουμε την καλοσύνη». Είναι αλήθεια ότι μόνο με καλοσύνη θα φτιάξουμε έναν κόσμο που θα φτιάξει ένα καλύτερο μέλλον.

Υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους πόσο ωραία είναι να σώζεις μια πασχαλίτσα από μια πισίνα, να καθαρίζεις ένα πλαστικό μπουκάλι από την παραλία ή με το να υπερασπιστείς όποιον έχει ανάγκη, βοηθάς στη μεγαλύτερη, πανανθρώπινη αλλαγή.

Έχει σημασία η καλοσύνη; Σίγουρα αναρωτιέσαι. Φυσικά τα κενά λόγια, το να δηλώνεις καλός χωρίς αντίστοιχες πράξεις, δεν σημαίνει πολλά. Το να εκπαιδεύεσαι στην καλοσύνη με πράξεις, σημαίνει τα πάντα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα