Παγκόσμια ημέρα ποπ Κορν σήμερα, η αγαπημένη αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα απόλαυση μικρών και μεγάλων.
Έξι υπέροχοι τρόποι για να φτιάξεις σπιτικό ποπ κορν!
1) Αλμυρό ποπ κορν με πάπρικα και αλάτι
Αν αγαπάς την πάπρικα, τότε τι καλύτερο από το να το προσθέσεις και στα ποπ κορν σου. Αν προσθέσεις καυτή πάπρικα θα γίνουν πικάντικα για εσένα που αγαπάς τις έντονες γεύσεις, ενώ αν προσθέσεις γλυκιά, θα έχουν μια πιο απαλή γεύση που εντυπωσιάζει.
Πως το κάνεις: Βάζεις καλαμποκέλαιο στην κατσαρόλα και ρίχνεις τα ποπ κορν (αρκετά, μέχρι να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας). Ρίχνεις από πάνω το λίγο αλάτι και πάπρικα, κλείνεις το καπάκι και περιμένεις να σκάσουν. Προαιρετικά προσθέτεις λίγο ακόμα αλάτι/πάπρικα μετά για ένταση.
2) Γλυκό ποπ κορν με ζάχαρη και κανέλα
Υπέροχος συνδυασμός για αυτούς που προτιμούν τις γλυκές γεύσεις και ειδικότερα, αυτή της κανέλας.
Πως το κάνεις: Βάζεις καλαμποκέλαιο στην κατσαρόλα και ρίχνεις τα ποπ κορν (αρκετά, μέχρι να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας). Προαιρετικά ρίχνεις λίγη ζάχαρη από πάνω και με σκεπασμένο καπάκι αφήνεις να σκάσουν όλα. Έπειτα ενώ είναι ακόμα ζεστά ρίχνεις ζάχαρη και κανέλα και ανακατεύεις να πάνε παντού.
3) Γλυκό ποπ κορν με σοκολάτα
Για τους λάτρεις της σοκολάτας, αυτή η συνταγή θα γίνει από τις αγαπημένες σου. Γλυκιά γεύση σοκολάτας, μυρωδικά ποπ κορν και τραγανή υφή που όλοι αγαπάμε.
Πως το κάνεις: Λιώσε λίγη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί (ή ανακάτεψε με λίγο γάλα και βιτάμ σε ένα μικρό κατσαρολάκι, 100 γραμμ. μαύρης σοκολάτας).
Βάλε καλαμποκέλαιο στην κατσαρόλα και ρίξε τα ποπ κορν (αρκετά, μέχρι να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας). Άφησε τα με σκεπασμένο καπάκι να σκάσουν. όσο είναι ζεστά ρίξε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακάτεψε.
4) Γλυκό ποπ κορν με καραμέλα
Ιδανικός συνδυασμός τον οποίο πολλοί προτιμούν από την απλή καθιερωμένη γεύση με αλάτι. Ένταση και γλυκιά αίσθηση που σε μαγεύει.
Πως το κάνεις: Σε άλλη κατσαρόλα βάζεις μαι κούπα μαύρη ζάχαρη, 1/4 βούτυρο, 2 κουτ. σούπας γάλα, 1 βανίλια και ανακατεύεις να γίνει καραμέλα Στο τέλος προσθέτεις 1-2 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα και ρίχνεις το μείγμα στο έτοιμο και ζεστό ποπ κορν και ανακατεύεις ελαφρά. Για το ποπ κορν βάζεις καλαμποκέλαιο στην κατσαρόλα και ρίχνεις τα ποπ κορν (αρκετά, μέχρι να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας). Προαιρετικά ρίχνεις λίγο αλάτι από πάνω και με σκεπασμένο καπάκι αφήνεις να σκάσουν όλα.
5) Αλμυρό ποπ κορν με παρμεζάνα και μπέικον
Για ένα νόστιμο ορεκτικό που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γευστική του ένταση, το αλμυρό αυτό ποπ κορν είναι ιδανικό για κάθε μπουφέ.
Πως το κάνεις: Τσιγαρίζεις το μπέικον σε μια κατσαρόλα, αφού το έχει κόψει σε πολύ μικρά κομματάκια και το αφήνεις στην άκρη. Ετοιμάζεις τα ποπ κορν, βάζοντας καλαμποκέλαιο στην κατσαρόλα και ρίχνοντας τα (αρκετά, μέχρι να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας), μαζί με λίγο αλάτι. Έπειτα ενώ είναι έτοιμα και ζεστά ρίχνεις το μπέικον και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύεις να πάνε παντού.
6) Γλυκό ποπ κορν με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα
Αν αγαπάς το φυστικοβούτυρο τότε αυτός ο συνδυασμούς θα γίνει από τους αγαπημένους σου, τις βραδιές με φίλους σου στο σπίτι και για να βλέπεις ταινίες παρέα με ένα νόστιμο σνακ.
Πως το κάνεις: Βάζεις καλαμποκέλαιο στην κατσαρόλα και ρίχνεις τα ποπ κορν (αρκετά, μέχρι να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας). Προαιρετικά ρίχνεις λίγο αλάτι από πάνω και με σκεπασμένο καπάκι αφήνεις να σκάσουν όλα. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνεις 1/2 κούπα φυστικοβούτυρο, 1-3 κούπα μέλι, 1/3 κούπα ζάχαρη καστανή και όταν είναι έτοιμα τα ποπ κορν, ρίχνεις το μείγμα επάνω και ανακατεύεις.