Γενικά

Παγώνη για κορωνοϊό: «Η κατάσταση έχει ξεφύγει» – «Καμπανάκι» για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Την ανησυχία της για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα εξέφρασε, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης, η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

 

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δεν είναι δύσκολο να πάμε σε τετραψήφιο αριθμό. Υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί, οι οποίοι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, καθώς δεν είναι εύκολη η ιχνηλάτηση», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ επισημαίνοντας πως «αυτό πρέπει να κατανοήσουμε όλοι και να σωθούμε»

Όπως είπε με τα μέτρα που πάρθηκαν τώρα μπορούν οι νέοι και να διασκεδάσουν και να πάνε τις διακοπές τους και να βγουν. «Δεν είναι δυνατόν να έχουμε φτάσει μέσα σε μία βδομάδα τόσα κρούσματα και να μην έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι μας τι πρέπει να κάνουμε.»

 

Σχεδόν 1.300 κρούσματα τον Αύγουστο 

 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κατά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου αγγίζει σχεδόν τα 1.300 και ενώ, από την αρχή της πανδημίας, έχουν επιβεβαιωθεί περίπου 5.750 κρούσματα. Μαζί με την αύξηση των περιστατικών άνοδο έχει καταγράψει ο αριθμός των νοσηλευομένων, αλλά και των διασωληνωμένων ασθενών.

 

Περιοριστικά μέτρα σε Πόρο και Αμπελώνα 

 

Από την πλευρά της η κυβέρνηση επέβαλε περιοριστικά μέτρα σε δύο περιοχές στις οποίες σημειώθηκε μεγάλος αριθμός κρουσμάτων: στο νησί του Πόρου και στον Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου.

 

Τα μέτρα στον Πόρο, όπως απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλη την περιοχή τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους, θα ισχύουν έως τις 17 Αυγούστου. Ανάλογα μέτρα επιβλήθηκαν και στον Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου.

 

Τα νέα κυβερνητικά μέτρα 

 

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη, ανακοίνωσε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι απαγορεύσεις να επεκταθού σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα