Γενικά

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διαδικτυακή Εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Θεάτρου

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διαδικτυακή Εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Θεάτρου, το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Συν-θέτοντας τη θεατρική πράξη», το Σάββατο και ώρα 19:00. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επτά άνθρωποι που εργάζονται για το θέατρο, ο καθένας από την ιδιότητά του, θα αναλύσουν πώς αντιμετωπίζουν το θεατρικό κείμενο από τη γένεσή του και μέχρι αυτό να καταλήξει σε μορφή παράστασης. Η εκδήλωση θα απαρτίζεται από δύο μέρη, το πρώτο αυτό των παρουσιάσεων-εισηγήσεων των ομιλητών και το δεύτερο το διαλογικό μέρος, όπου θα απαντηθούν απορίες και ερωτήματα με στόχο ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, η Αντιπρυτάνισσα Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγήτρια Άννα Σπύρτου και η συντοπίτισσά μας και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου, θεατρολόγος, μεταφράστρια και δραματουργός, Έρι Κύργια.

Στο δεύτερο μέρος, το διαλογικό σκέλος της εκδήλωσης, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν μέλη των θεατρικών ομάδων της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και μέλη της φοιτητικής ομάδας θεάτρου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στη σελίδα Facebook και στο κανάλι YouTube (https://youtu.be/LQk96Jxcm9s) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και από την υπηρεσία Δίαυλος: https://diavlos.grnet.gr/uowm.

Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδήλωσης

19:00  Έναρξη Εκδήλωσης

19:05 Χαιρετισμός Πρύτανη Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητή Θεόδωρου Θεοδουλίδη

19:10 Χαιρετισμός Αντιπρυτάνισσας Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγήτριας Άννας Σπύρτου

19:15 Χαιρετισμός Καλλιτεχνικής Διευθύντριας Εθνικού Θεάτρου, θεατρολόγου μεταφράστριας και δραματουργού κ. Έρις Κύργια.

19:20 Εισήγηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και σκηνοθέτη κ. Βασίλη Μυριανθόπουλου

19:30 Εισήγηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και σκηνοθέτη κ. Λευτέρη Γιοβανίδη

19:40  Εισήγηση του συγγραφέα και θεατρικού συγγραφέα κ. Μιχάλη Πιτένη

19:50 Εισήγηση του Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου και διδάσκοντα του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Τάσου Πρωτοψάλτου

20:00 Εισήγηση της Χορογράφου και Διδάσκουσας στο Π.Μ.Σ. “Θέατρο και Κοινωνία: Θεωρία, Σκηνική πράξη και Διδακτική” και στο Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Στέλλας Δημητρακοπούλου

20:10 Εισήγηση του φωτιστή κ. Νίκου Σωτηρόπουλου

20:20 Εισήγηση του ηθοποιού κ. Δημήτρη Τσίκλη

20:30 Έναρξη Διαλογικού μέρους

21:15 Λήξη Εκδήλωσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα