LifestyleΠαιδί

Παπαευαγγέλου: Πότε ανοίγουν και γιατί έκλεισαν τα σχολεία

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας, αναφέρθηκε και στο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

«Αποτελεί άμεση προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων, ο στόχος είναι να γυρίσουν όλα τα παιδιά στις 7 Ιανουρίου στα σχολεία τους, δεν υπάρχουν σκέψεις να ανοίξουν τα σχολεία αναλόγα με την περιφέρεια» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Παπαευαγγέλου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα σχολεία έκλεισαν λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στις αρχές Νοεμβρίου, καθώς και λόγω του ότι υπήρξε διασπορά μεταξύ των γονέων που συνωστίζονταν έξω από τα σχολεία, και όχι γιατί αποτελούν φορείς εξάπλωσης του ιού.

Η κα Παπαευαγγέλου, διευκρίνισε πως το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί τις συστάσεις της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που αναφέρουν ότι  τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν κλειστά το επόμενο χρονικό διάστημα κι όχι να ανοίξουν.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα